Американци тврде да је њихова коалиција у Сирији убила Шиптара Лавдрима Мухаџерија

НАВЕЛИ ДА ЈЕ УБИЈЕН ЈОШ 7. ЈУНА И ДА ЈЕ ТВОРАЦ ПЛАНА ЗА ОСУЈЕЋЕНИ НАПАД У ВРЕМЕ УТАКМИЦЕ АЛБАНИЈА-ИЗРАЕЛ

         МЕЂУНАРОДНА коалиција против џихадиста коју предводе САД, убила је у Сирији аутора плана за осујећени напад на прошлогодишњу фудбалску утакмицу Албаније против Израела, саопштиле су вечерас америчке власти.

         Лавдрим Мухаџери је убијен 7. јуна у авио-нападу код града Деир Езора на истоку Сирије, изјавио је портпарол коалиције, пуковник Рајан Дилон.

         „Био је косовски Албанац и самопроглашени вођа бораца с Косова” на страни џихадиста Исламске државе, додао је Дилон.

         Албанске власти су оптужиле четири особе за планирање напада током утакмице у оквиру квалификација за Светско првенство, новембра прошле године.

         Утакмица је требало да се игра у Скадру, на северу Албаније, али је на крају одлучено да буде у Елбасану, око 45 километара од Тиране. Утакмица је одржана под јаким полицијским мерама.

         Мухаџери је био “најзначајнији и најрадикалнији албански борац у Сирији”. Био је задужен да подстиче странце да придју Исламској држави, рекао је Дилон.

         „Он је такодје био задужен за планирање бројних терористичких напада, укључујући осујећени напад на фудбалску утакмицу Израел-Албанија 2016. у Албанији”, рекао је Дилан и додао да је убијено и осам Муџахеријевих сабораца.

         Франс прес је навео да је око 300 косовских Албанаца отишло у редове џихадиста у Сирији и Ираку.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари