Москва упозорила: САД, Француска и Британија спремају манипулацију „Колин Пауел-2“

РУСИЈА СЕ ОШТРО УСПРОТИВИЛА НОВОМ ПОКУШАЈУ ЗАПАДА ДА ДАМАСКУ ПОДМЕТНЕ УПОТРЕБУ БОЈНОГ ОТРОВА

Пауел са „Садамовим” бојним отровом у СБ УН

  • Портпаролка Министарства иностраних послова РФ Марија ЗАХАРОВА: „Нацрт резолуције који су (поводом Хан-Шејхуна) предложиле САД, Француска и Велика Британија је фалсификат сличан епрувети коју је ондашњи државни секретар САД Колин Пауел показивао 2003. у Савету безбедности УН, тврдећи да је у њој узорак бојног отрова Садама Хусеина, а показало се да
  • Дмитриј ПЕСКОВ: „Русија и њене оружане снаге настављају операције подршке антитерористичким операцијама сиријских власти за ослобађање земље“

        РУСИЈА сматра неприхватљивим нацрт резолуције УН који су представиле САД, Француска и Велика Британија о осуди напада у Сирији за који се претпоставља да је спроведен хемијским оружјем, саопштило је данас руско Министарство иностраних послова.

        „Текст који је представљен категорички је неприхватљив“, рекла је портпаролка министарства Марија Захарова и додала да се тексту унапред „одређује кривац“.

        Додатно је нагласила и прецизирала:

        „Москва сматра да је нацрт резолуције који су предложиле САД, Француска и Велика Британија фалсификат сличан епрувети коју је ондашњи државни секретар САД Колин Пауел показивао 2003. у Савету безбедности УН, тврдећи да је у њој узорак бојног отрова Садама Хусеина, а показало се да Ирак није имао хемијско оружје“.

        Захарова је чак директно поручила Вашингтону, Паризу и Лондону:

        „Ваши представници ће у Савет безбедности УН донети потпуно фалсификовани документ. Тај документ је у потпуности заснован на фалсификованим информацијама. Тај документ је ,Колин Пауел број 2’. Поручујем западној јавности: биће вас срамота због овога што ваше власти раде у Савету безбедности. Зауставите своје представнике!“

        Три западне земље и њихови савезници затражиће у Савету безбедности „брзу и потпуну истрагу“ о нападу у Хан-Шејхуну, граду у сиријској провинцији Идлиб, у којем су наводно погинула 72 цивила, међу којима је 20 деце.

        Русија је и данас поновила да подржава војне операције сиријских власти, дан после напада за који се сумња да је спроведен хемијским оружјем. Русија тај напад приписује побуњеницима, док су западне земље оптужиле власти за тај напад.

        „Русија и њене оружане снаге настављају операције подршке антитерористичким операцијама сиријских власти за ослобађање земље“, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

        Према његовим речима, Русија ће на ванредној седници Савета безбедности УН изнети све информације које поседује о нападу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари