Јеремић: Режиму нећемо заборавити поруке да смо лењи и заостали, да је проблем увек само у нама

НОВИ САД: СВАКОМ СТУДЕНТУ ДОМ И БЕСПЛАТНА ПРВА ГОДИНА СТУДИЈА

  • „Имам једну добру вест за вас, а то је да су господа силници на смрт преплашени. Плаше се јер знају да нема те изборне математике или крађе која може да спречи други круг. А свесни су да у том другом кругу излазе на суд народа, који неће пропусти прилику да их казни за све њихове лажи, изневерена обећања, шиканирања и непочинства”
  • „Доста су нас учили моралу они који су издали своје политичке очеве, онда и очухе, па на крају и сопствену земљу. Доста су нам објашњавали зашто је неопходно стезати каиш и чекати још две године на бољи живот они који су добијали станове од државе, док су овде рушени мостови”
  • „У покушају да на Западу оперу своју биографију и тамо добију сагласност за наставак репресије над сопственим народом, они нам данас приређују најгора понижења - доведе нам Блера и Шредера да нам за наше паре опросте што су нас бомбардовали”

         ПРЕДСЕДНИЧКИ кандидат Вук Јеремић поручио је вечерас у Новом Саду да нећемо преспавати 2. април и пропустити прилику да се ослободимо окова мафије, корупције, примитивизма, насиља, страховладе, велеиздаје, а потом на Ускрс буктињом слободе поново осветлити Србију.

         „Имам једну добру вест за вас, а то је да су господа силници на смрт преплашени. Плаше се јер знају да нема те изборне математике или крађе која може да спречи други круг. А свесни су да у том другом кругу излазе на суд народа, који неће пропусти прилику да их казни за све њихове лажи, изневерена обећања, шиканирања и непочинства”, истакао је Јеремић на завршној конвенцији у новосадском Спенсу, а саопштио његов тим.

         Јеремић је истакао да режиму нећемо заборавити поруке да смо лењи, заостали, да је проблем увек и само у нама, а никад у њима, како су нам вређали интелигенцију, отимали плате и пензије, како су на нас слали батинаше са значком, приватне извршитеље, страначке активисте прерушене у комуналну полицију.

         „Нећемо им заборавити крвнички претученог Марка Миљковића и сузе његове мајке. Хвала ти Марко на храбрости и на вери у једну другачију Србију - Србију у којој се младост чува као мало воде на длану, и у којој ни једна мајка више неће због оваквих ствари заплакати”, поручио је Јеремић.

         „Ово је то велико пролеће и на овај Ускрс ћемо, сви заједно, буктињом слободе поново осветлити Србију. Живела Војводина! Живела Србија!”, нагласио је Јеремић поздрављен скандирањем „Вуче, Вуче”.

         Јеремић је истакао да су у Војводини, делећи исто небо и исте шорове, празничне трпезе и судбине, вековима у слози живели Срби, Мађари, Словаци, Русини, Јевреји, а данас су на власти људи који су свој политички живот започели ширећи мржњу, популизам и простаклук на овим просторима.

         „Не смемо дозволити да нам такви судбину кроје, јер се добро сећамо како се то завршава. Не треба нам власт која уцењује своје грађане, укључујући националне мањине, да гласају за њих. Доста су нас учили моралу они који су издали своје политичке очеве, онда и очухе, па на крају и сопствену земљу. Доста су нам објашњавали зашто је неопходно стезати каиш и чекати још две године на бољи живот они који су добијали станове од државе, док су овде рушени мостови”, рекао је
Јеремић.

         Јеремић је подсетио да су овде, у Војводини, као браћа и сестре дочекиване избеглице и у првом и у другом, па и у овом последњем рату, који је за нас био као светски.

         „И зато треба да на овим изборима пошаљемо у историју оне који су својим радикалским бунилом оставили стотине хиљада људи без домова и својих најрођенијих. У покушају да на Западу оперу своју биографију и тамо добију сагласност за наставак репресије над сопственим народом, они нам данас приређују најгора понижења - доведе нам Блера и Шредера да нам за наше паре опросте што су нас бомбардовали”, поручио је Јеремић.

         „Чујем да ће ових дана бити додела награда - златне и сребрне значке са његовим ликом: за 5000 километара у аутобусу златна, 3000 сребрна, а ко је био на свим митинзима, посао у јавном предузећу. На одређено време, разуме се, до наредних избора ове или следеће године”, истакао је Јеремић.

         Јеремић је указао да се истовремено у граду Стеријиног позорја, Егзита, Змајевих и Бранкових песничких свечаности, у граду са једном од најживописнијих сликарских заједница у Европи, граду музике и књиге, нарко дилери обрачунавају у двориштима школа, пуца се на улицама, пребијају полицајци.

         „Град који је некада био синоним за лагани, удобни грађански живот, са редовним излетима на Фрушку гору, добрим недељним ручковима, честим одласцима у кафану и још чешћим посетама театру и концертима, данас је град насиља, незапослених људи, град из кога се одлази. Данас је ово и град гладних. Да, драги моји пријатељи, у Новом Саду данас, поред незадовољства, сиромаштва, лоповлука и бахатости, станује и глад”, рекао је Јеремић.

         Јеремић је упозорио да овде данас постоје сиротињске кујне, у Војводини у којој се није посебно кувало за сиротињу ни у временима куге и Сулејманових похода ка Бечу - дотле су нас довели напредни „усрећитељи”.

         Јеремић је поручио да ће као председник свом снагом подржати нашу пољопривреду и наше паоре који не могу имати најмање субвенције и откупне цене у окружењу. “И зато ћемо им скинути те окове с ногу. А када то урадимо, све своје контакте у свету, а немам их мало, употребићу да све што се произведе у нашој земљи може да се прода, и то за пристојне новце”, рекао је Јеремић.

         Јеремић је истакао да сваки студент мора имати обезбеђен студентски дом и бесплатну прву годину студија, а даље, према труду и оценама. Он је најавио и оснивање председничког фонда за младе таленте, из кога ће се на најбољим светским универзитетима дошколовавати наши студенти, али са обавезом да се врате у отаџбину и раде на њеној обнови.

         (саопштење тима Вука Јеремића)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари