Обама се похвалио да је „поставио нови фундамент Америке”

ОДЛАЗЕЋИ ПРЕДСЕДНИК САД ОБРАТИО СЕ ОПРОШТАЈНИМ ПИСМОМ СУНАРОДНИЦИМА

          ОДЛАЗЕЋИ амерички председник Барак Обама – у писму сународницима поводом завршетка своје владавине – оценио је да су за време његова два мандата “постављени нови темељи развоја земље”.

          У писму је даље навео: “Главна привилегија мог живота била је да вам служим као ваш председник. Спремајући се да предам штафету и да постанем обични грађанин, са поносом желим да вам кажем да смо поставили нови фундамент Америке. Ми смо ти који ћемо писати своју будућност. Надам се да су наши најбољи дани тек пред нама”.

          Обама је у писму побројао достигнућа своје администрације. Притом је апострофирао отварање нових радних места, нагласивши да се њихов број повећава из месеца у месец, и указавши да је 20 милиона Американаца побољшало своју ситуацију захваљујући његовом закону о обавезном здравственом осигурању.

          У заслуге своје владавине Обама је убројао и ликвидацију Осаме Бин Ладена, повлачење америчких трупа из Ирака и смањивање војног присуства у Авганистану.

          У заслуге је урачунао и “борбу против Исламске државе” и навео да су авиони САД и њихових савезника извели више од 16.000 удара по њеним позицијама и упориштима.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари