Обама вероватно неће признати да промене у САД нису стигле са њим него са - Трампом

СВОЈ ОПРОШТАЈНИ ГОВОР ОДРЖАЋЕ 10. ЈАНУАРА У РОДНОМ ЧИКАГУ

        АМЕРИЧКИ председник Барак Обама одржаће опроштајни говор идуће недеље у Чикагу, свом политичком упоришту где је пре осам година пред великом масом људи прославио улазак у Белу кућу.

        „У уторак 10. јануара вратићу се кући у Чикаго, да се опростим са вама и да вам изразим захвалност“, рекао је Обама у кратком тексту објављеном данас, подсећајући да та традиција потиче од Џорџа Вашингтона.

        Истичући да је тек почео да пише текст, амерички председник који се очекује у Вашингтону после двонедељног одмора с породицом на Хавајима, нагласио је да очекује да ће се осврнути на протеклих осам година али и да ће се окренути будућности.

        „Видим то као прилику да вам захвалим на овој фантастичној авантури, да прославим начин на који сте променили земљу на боље током ових осам протеклих година и да изразим нека размишљања о будућности“, написао је Обама у тој поруци.

        Педесетпетогодишњи председник САД из демократске странке, предаће власт 20. јануара републиканцу Доналду Трампу (70).

        „Била је привилегија живота да будем ваш председник. Бићу уз вас као грађанин“, написао је Обама у недељу у Твитер поруци са новогодишњим жељама, са Хаваја.

        Пре осам година, у ноћи изборне победе 5. новембра 2008, Обама је, као први црни председник у историји САД, пред десетинама хиљада људи окупљених у Грант парку у Чикагу рекао: „Промена је стигла у Америку“.

        „Ако икад ико још буде сумњао да је Америка место где је све могуће... одговор му је дат вечерас“, рекао је тада Обама.

        Обама ће 10. јануара говорити из конференцијског центра Макормик плејс (McCormick Place) где је већ говорио после избора за други мандат 2012. године.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари