Нетањахуу – на „рибање” – дошао само амерички амбасадор Данијел Шапиро

НАМЕРАВА ДА „ОЧИТА ЛЕКЦИЈУ” АМБАСАДОРИМА ЈОШ 10 ЗЕМАЉА ЧИЈЕ МУ ГЛАСАЊЕ У СБ УН НИЈЕ ПО ВОЉИ

         ИЗРАЕЛСКИ премијер Бењамин Нетањаху разговарао је вечерас са америчким амбасадором у Израелу Данијелом Шапиром, саопштили су извори блиски влади у Јерусалиму.

         Детаљи са састанка нису саопштени, навели су исти извори и додали да се Нетањахуовом позиву на разговор једино одазвао Шапиро.

         Нетањаху је данас позвао на разговор дипломатске представнике 10 од 14 земаља које су у Савету безбедности у петак гласале за резолуцију о окончању изградње јеврејских насеља на окупираним палестинским територијама и да се сва постојећа прогласе илегалним по међународном праву.

         Израелски премијер је вечерас наредио Министарству спољних послова да суспендује скоро све дипломатске везе са 12 земаља, од укупно 14, које су гласале за резолуцију Савета безбедности УН против јеврејских насеља и које имају дипломатске везе с Израелом.

         САД су се у петак уздржале од гласања о резолуцији што је омогућило да буде усвојена уз подршку 14 осталих чланова СБ.

         За резолуцију су гласале сталне чланице савета Француска, Велика Британија, Кина и Русија, и несталне чланице Ангола, Египат, Јапан, Малезија, Нови Зеланд, Сенегал, Шпанија, Украјина, Уругвај и Венецуела.

         Израел нема амбасаду у Малезији и Венецуели.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари