Асанж: Трампова владавина може донети промене и набоље и нагоре

„ИЗБОР КЛИНТОНОВЕ ЗНАЧИО БИ КОНСОЛИДАЦИЈУ МОЋИ УНУТАР АМЕРИЧКЕ ВЛАДАЈУЋЕ КЛАСЕ”

Џулијан Асанж

  • ...Око Доналда трампа се окупио део богате елите САД, група богатих људи, плус неколико особених личности. Они не формирају постојећу структуру, па је то слаба структура која помера и дестабилизује мрежу централне моћи која постоји у Вашингтону. То је нова патронатска структура која ће се брзо развити, али је сада лабава…

         ОСНИВАЧ Викиликса Џулијан Асанж изјавио је да САД имају могућности за промену за време администрације Доналда Трампа, промену на горе и промену на боље.

         У интервјуу за италијански лист Република, Асанж је своја осећања о резултатима америчких избора описао као ”помешана”, оштро је критиковао демократску кандидаткињу Хилари Клинтон и дао подељену процену последица уласка Трампа у Белу кућу, преноси Гардијан.

         ”Избор Хилари Клинтон био би консолидација моћи у постојећој владајућој класи САД”, рекао је Асанж.

         Трамп, додао је Асанж, није ”инсајдер” у Вашингтону и његова победа може да значи и негативну и позитивну промену у САД.

         ”Доналд Трамп није инсјадер, он је део богате елите САД и око себе окупља групу других богатих људи и неколико особених личности”, изјавио је Асанж.

         Они, додао је, не формирају постојећу структуру, па је то ”слаба структура која помера и дестабилизује мрежу централне моћи која постоји у Вашингтону”.

         ”То је нова патронатска структура која ће се брзо развити, али сада њена лабавост значи да постоје могућности за промену у САД: промену на горе и промену на боље”, оценио је Асанж.

         Оснивач Викиликса је рекао да нема потребе да та организација преузме улогу узбуњивача у Русији, јер тамо постоји, како каже, отворена и конкурентна дебата.

         ”У Русији постоји много живих публикација, онлајн блогова и критичари Кремља као што је (Алексеј) Наваљни део су тог спектрума. Такође постоје листови као што је Новаја Газета, у којима различитови делови друштва у Москви могу да критикују једни друге и то се толерише, обично, зато што то није велики телевизијски канал који би могао да има масован утицај на народ, његови читаоци су образовани људи у Москви”, рекао је Асанж и оценио да у Русији има конкурената Викиликсу.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари