Никшић: Додик и Човић преко закона о Уставном суду крећу у разградњу БиХ

„РАДИ О ПОКУШАЈУ ПРЕТВАРАЊА БиХ У КОНФЕДЕРАЦИЈУ КОЈА БИ СЕ БРЗО РАСПАЛА НА ТРИ ЕТНЧКЕ ДРЖАВИЦЕ”

         ПРЕДСЕДНИК Социјалдемократске партије (СДП) БиХ Нермин Никшић рекао је поводом данашњег састанка челника СНСД-а и ХДЗ-а БиХ Милорада Додика и Драгана Човића, на којем је једна од тема био нови предлог закона о Уставном суду БиХ, да сматра да је тај састанак наставак политике разградње БиХ и њених институција.

         ”Закон о Уставном суду БиХ, који договарају ХДЗ и СНСД, покушај је да се од те институције направи нови Дом народа, јер предвиђа увођење етничког гласања, без којег се не може донети нити једна одлука. На таквим принципима не функционише ни један суд на свету. То је наставак политике разградње БиХ и покушај да се БиХ уреди као конфедерација три народа, која би се, као таква, у врло кратком року распала на три етничке државице”, истакао је Никшић, саопштено је из СДП-а.

Никшић наводи да би уместо што се баве покушајима остварења ратних циљева политичким средствима, ХДЗ и СНСД требало да пензионерима објасне зашто се њихова пензије не повећавају?

         ”Радницима треба да кажу до када ће им уводити нове порезе и намете? Свим грађанима дужни су да одговоре када ће кренути изградња ауто-путева и других инфраструктурних пројеката, који су у потпуној блокади откако је на власти стабилна коалиција”, навео је Никшић.

         Он је позвао СДА да се конкретно изјасни о политици својих коалиционих партнера који, како истиче, јасно желе поделу државе БиХ.

         (Фена)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари