Церар и Пахор се преко сународнице Меланије Трамп приближавају новом председнику САД

ПРЕДСЕДНИК СЛОВЕНИЈЕ СЕ ЈЕДНО ВРЕМЕ ЗАЈЕДНО СА ЊОМ БАВИО МАНЕКЕНСТВОМ

Миро Церар

         НОВОИЗАБРАНИ амерички председник Доналд Трамп и његова супруга из Словеније Меланија позвали су данас телефоном премијера те земље Мира Церара који је честитао Трампу на „изузетном успеху“, саопштено је из кабинета словеначког званичника.

         Осим тога, Церар је у разговору са Трампом (70) „нагласио да су у Словенији поносни на чињеницу да будућа прва дама долази из њихове земље“, додаје се у саопштењу, преноси АFP.

         Церар је разговарао и са 46-годишњом Меланијом и казао јој да се радује сусрету са њом као и да јој жели много успеха на новом путу.

         Раније данас, и председник Словеније Борут Пахор имао је у телефонском разговору прилику да честита Трамповима и позове их да посете Словенију.

         Како је наведено у саопштењу из кабинета председника Словеније, Пахор је изразио жељу за успостављањем „блиских личних веза“ између нове америчке администрације и Словеније, преноси Хина.

         У саопштењу је наведено да је Пахор имао и „срдачан разговор“ са Трамповом супругом и будућом првом дамом САД, као и да јој у своје лично име и у име своје супруге Тање пожелео све најбоље и много успеха.

         Хрватска агенција наводи да се словеначки председник и сам у младости, баш као и Трампова супруга, бавио манекенством, чиме је допуњавао студентски буџет, али је рано запливао у политичке воде.

         Пахор важи за најпопуларнијег словеначког политичара, али и једног од најискуснијих иако је само седам година старији од Меланије Трамп, наводи Хина.

         Пахор је до сада био председник парламента, премијер, а сада му тече четврта година првог председничког мандата.

         (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари