Обама у Лими упоредио Русију и Кину са Сједињеним Државама – на штету Русије и Кине

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО КОЈИ ГА ОПТУЖУЈЕ ДА ПОМАГАО КЛИНТОНОВИМА ДА ИЗВЕДУ ТИХИ ДРЖАВНИ УДАР

  • Кћеркама Малији и Саши морао да објашњава зашто је Трамп победио кад је он тврдио да ће изгубити, а и да није за председника САД

          ОДЛАЗЕЋИ амерички председник Барак Обама – у настојању да објасни у Лими шта су одлике и предности његове земље – упоредио је САД са Русијом и Кином.

          „Русија је веома важна војна сила, али она сада не брине о томе како помоћи Хаитију да се опорави од последица урагана. То чимимо ми, то је бреме које ми треба да носимо са поносом“ – изговорио је.

          Потом је прешао на Кину: „Кина је такође важна земља која је одиграла важну улогу у припреми Париског споразума о клими. Међутим, није Кина органзовала друге земље да се прикључе том споразуму. То смо ми радили“.

          Међутим, није лако првом црнцу у Белој кући.

          Како је објавио лист New Yorker, Обама је морао да својим кћеркама – Малији и Саши – објашњава због чега је Доналд Трамп успео да победи на председничким изборима кад је он (Трамп) тврдио да се то неће догодити.

          Објашњавао им је – како тврди тај амерички лист – да је људска природа сложена, да то важи и за друштва и културе... Да људи и друштва нису математика, већ – биологија и хемија, да су то живи организми који су и хаотични...     

          Обама је тврдио – да подсетимо – и да Трамп није за председника САД – јер се тобоже улизује Путину и да издаје америчке интересе.

          Чак је уверавао Американце да Трамп није ни довољно квалификован за највишу државну функцију...

           Погледајте и видео који оптужује Обаму да је помагао Хилари и Билу Клинтону да преко корупције и колаборације изведу тихи државни удар...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари