Америчка шпијунажа не види „велику перспективу минских споразума за Украјину“

ЊЕН ШЕФ - ЏЕЈМС КЛЕПЕР - ОБЈАВИО ДА ЈЕ ПОДНЕО ОСТАВКУ

Џејмс Клепер

        ДИРЕКТОР Националне обавештајне службе САД - Џејмс Клепер (75) - изјавио је да не види велику перспективу минских споразума за Украјину“.

        Клепер је претходно објавио да је поднео оставку. А о минским споразумима је говорио на слушању у специјалном комитету Представничког дома Конгреса САД за обавештајно деловање.

        Притом је - одговарајући на питање шта ће Москва даље чинити поводом Украјине - нагласио:

        „Претпостављам да ће Руси одржавати своје присуство у Донбасу“.

        Навео је да се број кршења примирја у Донбасу повећао и да очекује да ће „обе стране“ Украјина и Русија) и даље „предузимати дејства“.

        Русија је више пута званично саопштавала да нема никакве вез са догађајима на истоку Украјине, да није учесник тамошњег конфликта и да не снабдева Доњецку и Луганску Републику оружјем и муницијом.

        Функција директора Националне обавештајне службе уведена је после напада на њујоршке куле-близнакиње, а Клепер је фактички координирао деловање свих 17 америчких шпијунских мрежа.

        Клепер је 25. октобра у њујоршком Савету за међународне послове рекао и ово: "Владимир Путин види Русију као велику земљу, као велику силу. Његов главни циљ је да се Сједињене Државе према Русији односе као према великој сили".

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари