Начелник британског Генералштаба: НАТО ће опстати, мистер Трамп је епизода у историји САД

РОГОЗИН: БРИТАНСКИ РЕП ЈЕ ОПЕТ НАУМИО ДА МАШЕ АМЕРИЧКОМ КУЦОМ

         ШЕФ британског Генералштаба, Стјуарт Пич, изјавио је да ће НАТО опстати упркос критикама које је Доналд Трамп упутио на његов рачун.

         Своју процену образложио је овако: „НАТО је веома отпорна и чврста организација за колективну безбедност и сматрам да је веома важно да се држимо својих обавеза. Апсолутно сам уверен да ће у случају неопходности бити продемонстрирана приврженост тим обавезама“.

         Пич телеканалу Sky News открио и да је уверен да ће и нови шеф комитета начелника штабова Оружаних снага САД подржати даље функционисањее НАТО:

         "Ми имамо веома широке и дубоке односе са Сједињеним Државама преко оружаних снага. Војне везе међу нашим земљама су веома јаке и веома обимне, а такве ће и остати. Избор мистер Трампа – то је напросто нова епизода у историји САД“.

         Британски, нема шта.

         Тако је звучала и намера бриранске дипломатије – пласирана преко листа The Telegraph – да утиче на Трампа и да га убеди да настави курс Барака Обаме према Сирији (свргавање Башара Асада) и према Русији.

         На ово је одреаговао потпредседник Владе РФ Дмитриј Рогозин: „Британски реп опет је наумио нешто у чему неће успети – да маше (америчком) куцом“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари