Саветница Клинтонове: Хилари изгледа не зна на којој планети живимо

ПРЕДСЕДНИК САВЕТА ДИРЕКТОРА GOOGLE – ЕРИК ШМИТ – ДИРЕКТНО РАДИ ЗА ТРАМПОВУ РИВАЛКУ

Џон Подеста, Нира Танден и Хилари Клинтон

  • Wikileaks објавио документе који сведоче да председник савета директора компаније Google Ерик Шмит тесно сарађује са кључним саветницима Клинтонове и обезбеђује јој подршку највећег светског интернет-претраживача
  • Преписка чланова изборног штаба Клинтонове, коју је обелоданио сајт Џулијана Асанжа такође открива да јој је подршку на социјалним мрежама обећала и компанија Yahoo!

          ЏУЛИЈАН Асанж и његов Wikileaks настављају да раскринкавају Хилари Клинтон и чланове њеног изборног штаба. Али, не само њих.

          Управо је објавио документе који сведоче да председник савета директора компаније Google Ерик Шмит тесно сарађује са кључним саветницима Клинтонове и обезбеђује јој подршку највећег светског интернет-претраживача.

          Психолози Америчког института за истраживање понашања проценили су да је Google кандидаткињи Демократске партије за председника САД  обезбедио наклоност преко три милиона Американаца.

          Преписка чланова изборног штаба Клинтонове, коју је обелоданио Wikileaks, такође открива да јој је подршку на социјалним мрежама обећала и компанија Yahoo!

          Wikileaks је досад објавио око 19.000 писама чланова њеног штаба. Међу данас објављеним је и ово што је написао Теди Гоф који у тиму Клинтонове одговара за дигиталне технологије:

          „Стално ме извештавају о ономе што је одрадила група Ерика Шмита, као и други који са нама сарађују“.

          Из истог дописа , са његовим потписом, може се закључити да је Шмит заслужан за израду сајта Клинтонове и усавршавање софтвера за прикупљање новчаних прилога за њену кампању.

          WikiLeaks је објавио и документ који сведочи да је саветница Клинтонове – Нира Танден, која је иначе руководилац научно-истраживачког Центра за амерички прогрес – изражавала сумње у способност бивше државне секретарке да адекватно оцењује реалност око себе.

          У једном њеном писму упућеном шефу изборног штаба Клинтонове – Џону Подести – написала је јој је поставила питање: због чега се придржава умерених погледа. Подеста јој је одговорио да је Клинтонова политичар, да ју је он подсетио на то питање, али да га се она не сећа.

          Танден је Подести још написала: „Мени компликује живот када сваком новинару морам да говорим да је она (Клинтонова) поборник прогреса, али је то ипак најмањи проблем за мене. Много више ме брине што она (Клинтонова) изгледа не зна на којој ми планети живимо“.

          Асанж је почетком октобра обећао да ће WikiLeaks објавити „значајне податке“ који ће се тицати избора у САД и влада три земље.

          Званични Еквадор је признао да је делимично ограничио Асанжу – који се налази у амбасади те земље у Лондону – доступ интернету.

          Нема сумње: под америчким притиском.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари