Обамин портпарол – тобоже у шали – оптужио Трампа да користи наркотике

ТРАЖЕНО МУ ДА ПРОКОМЕНТАРИШЕ МИЛИЈАРДЕРОВУ ИДЕЈУ ДА ОН И КЛИНТОНОВА ПРОЂУ ТЕСТ НА ДРОГУ

  • Џош Ернест није први који се бави „Трамповим носом“. Пре њега је истакнути функционер Демократске партије – бивши гувернер Вирџиније Ховард Дин, који је лекар – јавно је рекао да Трампово мрдање носом може бити последица коришћења кокаина

          ПОРТПАРОЛ Беле куће Џош Ернест направо је алузију да Доналд Трамп можда користи наркотике, али се потом потрудио да то представи као – шалу.

          Ернест је својом алузијом – која очито није била случајна – шокирао многе новинаре акредитоване у Белој кући.

          Све је почело од молбе једног од присутних на редовном брифингу да прокоментарише Трампов предлог да он и Хилари Клинтон прођу „тест на дрогу“ уочи наредног (трећег и последњег) тв-дуела. Републикански председнички кандидат је притом направио опаску да је Клинтонова за време њихове претходне телевизијске дебате у Сент Луису изгледала као да су је „нечим накљукали“.

          Одговарајући, Ернест је изговорио: „Зар желите да ми кажете да кандидат који је током две претходне дебате мрдао носом сада оптужује ругог кандидата (за председника САД) да користи наркотике? То је баш чудан обрт у кампањи!“

          Глагол који је Ернест употребио по правилу се на стране језике преводи са „мирисати наркотик“, а тек потом као – мрдати носом.

          Присутни новинари су Ернеста замолили да још једном потврди те своје речи. А он им је узвратио: „То је мој одговор“.    

          Једног од присутних новинара то није задовољило, па је затражио да портпарол Барака Обаме појасни – шта је тачно имао у виду, односно – да ли он то сумњичи Трампа да користи наркотике?

          Тек кад је чуо ово питање, Ернест је „убацио у рикверц“.

          Рекао је да се он „просто мало провеселио“, а додао: „Очекивао сам да ћу међу вама изазвати смех. Изгледа да баш и не умем да се шалим“.

          Међутим, Ернест није први који се бави „Трамповим носом“.

          Истакнути функционер Демократске партије – бивши гувернер Вирџиније Ховард Дин, који је лекар – јавно је рекао да Трампово мрдање носом може бити последица коришћења кокаина.

 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари