Изборни штаб Клинтонове: Очекујемо ново, октобарско изненађење од Русије и Wikileaks

МИ ЗНАМО ДА ПУТИН ЖЕЛИ ДА СЕ У БЕЛОЈ КУЋИ НАЂЕ ДОНАЛД ТРАМП

  • Директор FBI Џејмс Коми није се усудио да отворено оптужи Русију, али је рекао да иза упада у личну пошту Хилари Клинтон стоји једна „страна влада“. Притом је морао да призна при да никаквим директним доказима за то не располаже, а и тешко да ће бити нађени

       ИЗБОРНИ штаб Хилари Клинтон унапред је оптужио Русију за нове „пакости“.

       „Видовити“ је објавио да ће тај напад догодити до краја овога месеца.

       Саопштио је: „Очекујемо октобарско изненађење од Русије и Wikileaks. Односно: публикацију материјала које су хакери могли открити приликом упада у њену електронску пошту“.

       Истовремено је нагласио: „Спремамо се за то. Што су ближе избори - то већи утицај на њих могу извршити такви неауторизовани материјали. Ми знамо да Путин жели да се у Белој кући нађе Трамп“.

       Исти представник изборног штаба кандидаткиње Демократске партије признао је: „Тешко се бранити од онога што не знаш. Ипак, у штабу је неколико веома умних људи који су у стању да разрађују планове за деловање против различитих (туђих) сценарија“.

 

       Ово је фактички нова оптужба Клинтонове за хакерски напад на сервере Националног комитета њене Демократске партије. Али, не само њена.

       Члан Комитета за обавештајне службе Представничког дома Конгреса САД Адам Шиф изјавио је да не постоје никакве сумње да Русија стоји иза хакерских напада. Он је чак предложио да се размотри увођење против Москве нових санкција „ако она настави да удара на сервере повезане са предизборном кампањом“ у САД.

       Директор FBI Џејмс Коми није се усудио да отворено оптужи Русију, али је рекао да иза упада у личну пошту Хилари Клинтон стоји једна „страна влада“. Притом је морао да призна при да никаквим директним доказима за то не располаже, а и тешко да ће бити нађени.

       Владимир Путин је у интервјуу агенцији Bloomberg рекао да се Русија на државном нивоу хакерским нападима никада није бавила.

       Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров - када је био питан за „руске хакерске нападе на Демократску партију САД“ - кратко је рекао: „Не бих да се служим ружним речима!“

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари