„Бомбаш из Њујорка“ зове се Ахмад Рахами и могао би да буде „део терористичке ћелије“

ДЕ БЛАЗИО ИЗЈАВИО ДА СЕ РАДИ О „НАТУРАЛИЗОВАНОМ ДРЖАВЉАНИНУ САД“ И ДА ЈЕ „ИЗУЗЕТНО ОПАСАН“

        АМЕРИЧКА телевизија CNN објавила је данас да би 28-годишњи Ахмад Рахами могао да буде део терористичке ћелије и да га сматрају изузетно опасним.

        Њујоршка полиција је саопштила да трага за нападачем у кварту Челси на Менхетну протеклог викенда.

        „Морамо да ухватимо тог типа на прави начин. Моје искуство каже да када се FBI усредсреди на некога, ухвати га“, казао је за ту америчку телевизију градоначелник Њујорка Бил де Блазио.

        Ројтерс преноси да је полиција објавила слику осумњиченог, као и да је градоначелник Њујорка Де Блазио изјавио да би осумњичени могао да буде „наоружан и опасан“, да се ради о становнику савезне државе Њу Џерси који је натурализовани амерички држављанин.

        Извори ТВ станице Ен-Би-Си њуз навели су да је Рахами виђен на видео снимку експлозије у Челсију у суботу увече.

        Објава о идентификацији бомбаша је стигла неколико сати након што је ранац у којем су биле бомбе експлодирао док га је полицијски робот проучавао близу железничке станице у месту Елизабет из којег је и сам Рахами.

        Наведено је да су и бомба на Менхетну и ова у Елизабету биле повезане са мобилним телефонима.

        Њујоршки медији су претходно тврдили да су америчке федералне власти привеле пет особа због могуће повезаности за експлозијом у Њујорку, док је њујоршки огранак ФБИ објавио, међутим, на свом Твитер налогу да „нико није оптужен због повезаности са експлозијом у околини Челсија“, у којој је повређено 29 особа.

        „Зауставили смо саобраћај ради потреба истраге, али нико није оптужен за било какав злочин. Истрага се наставља“, саопштио је њујоршки FBI путем Твитера.

        „Њујорк дејли њуз" је пренео да је у једном аутомобилу пронађено оружје. Портпарол полицијске управе Њујорка је одбио да потврди писања медија, само је потврдио да је „истрага у току“, пренео је АФП.

        Друга бомба, коју је у суботу увече полиција пронашла четири блока даље од места експлозије, предата је FBI-ју и налази се у Вирџинији, у лабораторији за форензичко испитивање.

        Неколико сати пре тога у Њу Џерсију је активирана експлозивна направа сакривена у канти за ђубре. Нико није повређен али је трка маринаца, која се одржава у тој области, отказана из безбедносних разлога.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари