Лондон упозорен: Оружане снаге нису у стању да земљу заштите од масовног напада

ДОНЕДАВНИ ШЕФ КОМАНДЕ БРИТАНСКИХ ОРУЖАНИХ СНАГА ТВРДИ: ПРОТИВ РУСИЈЕ НЕМАМО ШАНСЕ

  • Генерал Ричард БЕРОНС: „Ни територија Уједињеног краљевства ни саме јединице наших Оружаних снага не би биле заштићене од координираних дејстава руске авијације... Британски системи ПВО у стању су да штите ваљда само Вајтхол

          ЕЛИТНИ британски генерал Ричард Беронс писмом је упозорио министра одбране Мајкла Фелона да Оружане снаге Уједињеног краљевства нису у стању да заштите земљу од масовног напада. Такође: да би – покушавајући да такав напад спрече – изгубиле  већи део својих ресурса, чак и ако би то бо рат са применом само класичног наоружања.

          Електронско издање листа Financial Times подсећа своје читаоце да је Беронс у априлу напустио шефа обједињене команде Оружаних снага Велике Британије.

          Па наводи да је Беронс Фелона упозорио да британска армија нема опрему потребну за рат са професионалним копненим снагама, а да је њена ватрена моћ битно мања од ватрене моћи оружане силе Русије.

          По његовој процени, британски системи ПВО „у стању су да штите ваљда само Вајтхол“ (улица у центру Лондона са владиним установама):

          „Ни територија Уједињеног краљевства – додао је Беронс – ни саме јединице наших Оружаних снага не би биле заштићене од координираних дејстава руске авијације“.

           Исти генерал тврди и опомиње своје: „Наша данашња армија навикла је да делује из безбедних база и то против противника који су од ње слабији и по маневарским способностима, а још немају ни ПВО ни савемену артиљерију, нити могућности за вођење електронског рата. Поготово немају ни балистичке ни крстареће ракете“.

          Беронс је посебно упро прстом у британску морнарицу и ратну авијацију. Открио је да не располажу потребним пројектилима и средствима одбране јер су навикнуте на зависност од америчких снага које их подржавају и штите“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари