Пауел: Баш је весело што Хиларина мафија покушава да мене увуче у email-гејт

БИВШИ ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР САД ТВРДИ ДА ОН НИЈЕ ПОСАВЕТОВАО КЛИНТОНОВОЈ ДА КОРИСТИ ПРИВАТНИ СЕРВЕР

   Хилари Клинтон и Колин Пауел

  • Колин ПАУЕЛ још у марту 2015-те, када се скандал тек захуктавао, писао шефици изборног штаба Клинтонове Шерил Милс: „Боље вам је да мене у то не увлачите“

        НА ИНТЕРНЕТУ се појавила преписка бившег државног секретара САД Колина Пауела у којој нема добре речи за Хилари Клинтон.

        На сајту DC Leaks, на којем хакери објављују документа политичара, наглашава се да је Пауелова преписка била заштићена и да се он дотакао и личног сервера који ј Клинтонова користила док је била на челу америчке дипломатије.

        Пауел је (највероватније сарадници Стејт департмана Бет Џонс) поводом сервера написао:

        „Баш је весело са овим email-гејтом (алузија на Вотергејт). Хиларина мафија и даље покушава да мене у то увуче“.

        Амерички медији су током августа писали да је наводно Пауел навео Клинтонову да се на месту државног секретара служи личним сервером и личним мејлом.

        Потом је и она сама то рекла агентима FBI који су је испитивали.

        Међутим, у марту 2015-те, када се тај скандал тек захуктавао, Пауел је писао шефици изборног штаба Клинтонове Шерил Милс: „Боље вам је да мене у то не увлачите“.

        Милс се са тим сагласила. Упркос томе, саветник Клинтонове Џејмс Кервил за исто оптужио Пауела и Џеба Буша.

        Милсовој је зато опет написао: „Џејмс галами да смо Џеб и ја радили исто што и Хилари и да смо добро прошли. Али, то је толико нетачно да он тиме само сипа уље на ватру. Није ми јасно да ли њега неко контролише, али тешко да ће вам користити то што он говори“.

        Преписка је била обновљена у августу 2016-те када је постало јасно да ће присталица Клинтонове Џо Конасон објавити књигу у којој тврди да је Пауел 2009-те саветовао својој наследници у Стејт департману да користи личну пошту.

        Пауел је нагласио да никада није користио лични сервер за службену преписку. Свом пословном партнеру, Џефрију Лидсу, тим поводом је написао:

        „Све чега се дотакне HRC (Хилари Родом Клинтон) - она поквари својом охолошћу“.

        У још једном писму оценио је да је Хилари могла ставити тачку на скандал још пре две године. Тако што би признала грешку и не би покушавала да кривицу свали на њега.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари