Ернест: Председник Обама сматра да је Хилари Клинтон најбоља особа у земљи да га наследи

БАШ СМЕШНО: БЕЛА КУЋА ОБЈАВИЛА ДА ОНА ИМА СНАГЕ ДА БУДЕ ШЕФ ДРЖАВЕ ИАКО ИМА УПАЛУ ПЛУЋА

         ПРЕДСЕДНИК Сједињених Држава Барак Обама уверен је да кандидаткиња Демократске странке за његовог наследника Хилари Клинтон има снаге да одговори на захтеве које та функција подразумева, упркос томе што јој је недавно дијагностикована упала плућа, саопштила је данас Бела кућа.

         Ништа у вези са здравственим стањем Клинтонове није утицало на уверење Обаме да је она најбоља особа у земљи да га наследи, нагласио је портпарол Беле куће Џош Ернест.

         Оценио је да је потпуно легитимно да Американци очекују да имају информације о здрављу својих председника, али није хтео да каже коју би медицинску документацију кандидати за председника САД требало да објављују, преноси АП.

         Ернест је, међутим, истакао да Обама повремено објављује саопштења свог лекара о свом здрављу, што је и чинио док је био кандидат за председника 2008. године.

         Указао је и да је Клинтон много путовала док је била државни секретар, као и да је радила прековремено.

         Клинтоновој је позлило у недељу на комеморацији поводом 15-годишњице од терористичких напада на САД, зато што је дехидрирала а има и упалу плућа, саопштила је лекарка која ју је прегледала.

         Њен портпарол Брајан Фалон истакао је раније данас да осим упале плућа, Клинтон нема других здравствених проблема, па се очекује да ће се средином недеље вратити предизборној турнеји.

         (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари