Данска за 1,4 милиона долара купује „панамска документа“ о 600 својих пореских обвезника

ЗА МАЛУ ДЕЦУ: ТОБОЖЕ ЈЕ ЊЕНА ПОРЕСКА УПРАВА ДОБИЛА „АНОНИМНУ ПОНУДУ“

Карстен Лаурицен

        ДАНСКИ министар за порезе Карстен Лаурицен рекао је да ће данске власти купити податке из панамске правне фирме која је помагала својим клијентима да отворе офшор компаније да би избегли да плаћају порезе.

        Лаурицен је рекао данас да је данска Пореска и царинска управа летос добила анонимну понуду да купи податке из такозваних „Панамских докумената“ који би могли да се односе на око 600 особа.

        Све указује на то да се ради о корисним информацијама, рекао је Лаурицен и додао да „држава то дугује данским пореским обвезницима који редовно плаћају своје порезе“.

        Он је рекао да друге парламентарне странке подржавају куповину око 200.000 докумената која су процурила из панамске правне фирме Мосак Фонсека и додао да тај „материјал садржи релевантне и валидне информације о неколико стотина данских пореских обвезника“.

        Рекао је да би набавка тих података коштала више милиона круна, у једноцифреном износу. Девет милиона круна једнако је 1,4 милиона долара.

        Подаци о више од 200.000 офшор фирми из адвокатске фирме Мосак Фонсека предати су ове године немачком листу који их је поделио са глобалном мрежом истраживачких новинара.

        Афера „Панамска документа“ показала је како су богати и моћни крили и прали новац преко мреже оф-шор компанија.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари