Клинтонова: Постоји опасност мешања Русије у председничке изборе у САД

ПРИЗНАЛА ДА ЈЕ ТО САМО „НАМЕРА МОСКВЕ“, А ИПАК ЗАТРАЖИЛА ДА СЕ СПРЕЧИ „БРЗО И ПОУЗДАНО“

Хилари и Бил Клинтон

  • Никакве доказе није навела, а ни покушала да објасни - како се то стаје на пут „намерама“. То јој, међутим, није сметало да објасни како главна опасност долази од самог Владимира Путина јер он и његови помоћници наводно рачунају да могу имати користи од утицања на опредељивање Американаца. Односно: од помагања њеном ривалу Доналду Трампу

        ДОГОДИЛО се очекивано: Хилари Клинтон је изјавила да постоји „опасност мешања Москве у председничке изборе у САД“.

        Како преноси агенција Bloomberg, Клинтонова је признала да је то само „могућа опасност“, али је истовремено нагласила да се та „опасност“ мора „отклонити брзо и поуздано“.

        Ово није први пут да Клинтонова и њен изборни штаб говоре о „руској опасности“. То нимало не изненађује јер је за њу „руска карта“ један од главних адута против кандидата Републиканске партије за председника САД Доналда Трампа. Међутим, сада први пут тражи да се „руској опасности“ стане на пут.

        У авиону којим лети на предизборне скупове, новинарима који је прате рекла је да има „поуздане податке“ да Москва намерава да утиче на исход америчких председничких избора.

        Никакве доказе није навела, а ни покушала да објасни - како се то стаје на пут „намерама“. То јој, међутим, није сметало да објасни како главна опасност долази од самог Владимира Путина јер он и његови помоћници наводно рачунају да могу имати користи од утицања на опредељивање Американаца.

        Прва слична сумњичења Кремља појавила су се и пре него што је WikiLeaks објавио преписку руководства Демократске партије и тако разоткрио да је страначки врх терао воду на воденицу Клинтонове, односно да је у првој фази предизборне кампање радио против њеног јединог ривала - сенатора Бернија Сандерса.

        FBI још води истрагу поводом хакерског упада у компјутерски систем Демократске партије. Дакле: још ништа није нашао ни саопштио, али тај упад Русији увелико приписује и Барак Обама.

        И Обама, попут Клинтонове, „набацује“ да Москва помаже Трампу да уђе у Белу кућу.

        У интервјуу агенцији Bloomberg, Путин је нагласио да ће Москва сарађивати са сваким председником САД.

        Портпарол Кремља, Дмитриј Песков, оценио је да је галама о „руској опасности“, односно уплитању Москве у амерички изборни процес - „чиста вербалистика“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари