Клинтонова тврди да због Clinton Foundation није била под утицајем било које „стране силе“

САДА ЈЕ СЕ ПОЛАКО РАТОСИЉА И ПРИПИСУЈЕ ЈЕ ИСКЉУЧИВО МУЖУ

- БИЛУ КЛИНТОНУ

        КАНДИДАТКИЊА Демократске странке на председничким изборима у САД Хилари Клинтон одбацила је данас наводе да је због веза страних субјеката са добротворним фондом њеног мужа Clinton Foundation, током обављања функције државног секретара била под утицајем неке стране силе.

        „Мој рад на месту државног секретара није био под утицајем било које стране силе. Политичке одлуке доносила сам на основу онога што сам мислила да је исправно у циљу безбедности Американаца и заштите наших интереса у иностранству“, рекла је она за ТВ-канал MSNBC.

        Такође је изразила уверење да су и њени сарадници радили адекватно, преноси Ројтерс.

        Клинтонова је додала да ће, ако буде изабрана, предузети додатне кораке да осигура да не дође до конфликта интереса између њене администрације и фондације коју је основао њен муж и бивши председник Бил Клинтон. Такође је објавила да фондација тражи партнере за сарадњу.

        Кандидат републиканаца Доналд Трамп позвао је пре неколико дана Клинтонове да одмах затворе свој добротворни фонд, оценивши да је Clinton Foundation „најкорумпираније предузеће у политичкој историји“ САД.

        Агенција AP подсећа да је фондација недавно објавила да, уколико Хилари Клинтон буде изабрана за председника, више неће примати донације од странаца.

        Недавно је NY Times објавио да је добротворни фонд Клинтонових добијао десетине милиона долара из земаља које је амерички Стејт департман оптуживао за кршење људских права - чак и у време када је Хилари Клинтон била државна секретарка САД.

        Према проценама, кроз „црева“ Clinton Foundation прошле су досад најмање две милијарде долара.

        Танјуг - Факти

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари