„Неоусташком славују“ Томпсону забрањен концерт у Швајцарској

ТРЕБАЛО ДА БУДЕ ОДРЖАН 3. СЕПТЕМБРА У ГРАДУ ШЛИРЕН ПОРЕД ЦИРИХА

Марко Перковић

        ПРЕДСТАВНИК швајцарске кантоналне владе потврдио је одлуку скупштине града Шлирена од краја јула којом се забрањује концерт Марка Перковића Томпсона, који је требао да у том граду поред Цириха буде одржан 3. септембра.

        „Организатор концерта, фирма ,Кронихт’ жалила се на одлуку градске скупштине Шлирена представнику кантоналне владе у округу Диетикон који је, међутим, потврдио одлуку о забрани“, саопштено је из градске администарције Шлиерена.

        Представник фриме „Кронихт”, изјавио је за Хину да се размишља о жалби Управном суду али да не полажу пуно наде у успех.

        „То је политичка одлука“, рекао је представник те фирме.

        Neue Zuericher Zeitung је објавио да Томпсон увек изнова упада у очи због ултра-националистичких погледа на свет и величања фашистичког режима усташа.

        Град Шлирен је изразио задовољство одлуком кантоналних власти:

        „Ова одлука је потврда да је град исправно одвагао приватне и јавне интересе и да основна права нису прекршена“, стоји у њиховом саопштењу.

        Град је прво забранио Томпсонов наступ из страха за безбедност те да би поједине групе или особе могле покушати ометати наступ.

        Одлуку кантоналних власти поздравила је и организација Јусо, младих Социјалдемократска странке Швајцарске која је и покренула поступак забране Томпсоновог концерта.

        Хина

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари