Financial Times: Хилари помиње Трампове „везе са Кремљом“ да одвуче пажњу од свог фонда

ОНА У ЈУЛУ НА ИЗБОРНУ КАМПАЊУ ПОТРОШИЛА 38, А ОН 18,5 МИЛИОНА ДОЛАРА

Хилари Клинтон

        УТИЦАЈНИ британски лист Financial Times објавио је да изборни штаб Хилари Клинтон њеном супарнику Доналду Трампу активно приписује „дубоке финансијске везе“ са Кином и Русијом, а самог кандидата Републиканске партије за председника САД назва „марионетом Кремља“, са намером да пажњу бирача одвуче од критика на рачун Фонда Клинтонових који и даље добија новац од страних спонзора.

        Лист наглашава да се шеф изборног штаба кандидаткиње Демократске партије за шефа државе - Роби Мук - одлучио за појачавање притиска на Трампа упркос томе што међународне пословне везе оба председничка кандидата „показују колико су рањиви на том плану“.

        Financial Times цитира ове Мукове речи: „Трамп одбија да открије своје дубоке финансијске везе које вероватно сежу до Кремља, а вероватно могу утицати на његове спољнополитичке одлуке. Намеће се озбиљно питање - није ли Доналд Трамп у овој председничкој трци марионета Кремља.“

        Менаџер у Тамповом изборном штабу - Келани Конвеј - одмах је Клинтоновој и њенима вратила лоптицу и указала: са тврдњама да је лоше примати новац од страних донатора иступа Клинтонова која га је активно примала и док је била на челу Стејт департмана.

        Клинтонова је у јулу на изборну кампању потрошила 38 милиона долара, а Трамп упола мање - $18,5 милиона.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари