Џонсон Вучићу: Надам се да ћу бити у могућности да Вас посетим у наредном периоду

„ИЗУЗЕТНО ЦЕНИМ ПОСВЕЋЕНОСТ СРБИЈЕ СТАБИЛНОСТИ, ИЗМЕЂУ ОСТАЛОГ И КРОЗ НОРМАЛИЗАЦИЈУ СА КОСОВОМ“

Александар Вучић и Борис Џонсон

        ПРЕМИЈЕР Србије Александар Вучић примио је данас писмо министра спољних послова Велике Британије Бориса Џонсона у коме је министар навео да је посвећен даљем јачању односа две земље.

        Како је саопштено, Вучићу је писмо уручио амбасадор Велике Британије у Београду Денис Киф.

        У писму је наведено да Џонсон поздравља посвећеност Владе Србије наставку реформи, како економских, тако и реформи владавине права и борби против корупције.

        „Веома сам заинтересован да блиско сарађујемо по питању глобалних изазова, као што су борба против тероризма, организованог криминала и екстремизма. Као што знате, средствима Фонда за добро управљање, Уједињено Краљевство пружа значајну техничку помоћ за подршку Вашим реформама. Изузетно ценим посвећеност Србије да промовише стабилност на Западном Балкану, између осталог и кроз нормализацију односа са Косовом“, навео је Џонсон у писму.

        Он је додао и да му је било задовољство што је Вучић говорио на његовој промоцији српског превода књиге „Фактор Черчил“.

        „Посвећен сам даљем јачању односа Уједињеног Краљевства и Србије и надам се да ћу бити у могућности да Вас посетим у наредном периоду,“, написао је Џонсон.

        На данашњем састанку са амбасадором, Вучић и Киф су разговарали и о унапређењу српско-британских односа и потреби за чешћим сусретима и контактима званичника двеју земаља.

        У разговору је посвећена посебна пажња односима у региону Западног Балкана. У том смислу, амбасадор Киф оценио је да су охрабрујући напори које премијер Вучић и Влада Србије улажу у очување регионалне стабилности и мира.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари