Гулен: Путин веома уман и Анкара неће моћи да њиме манипилише

ЕРДОГАНОВ ПОЛИТИЧКИ ПРОТИВНИК УВЕРЕН ДА ГА ВАШИНГТОН НЕЋЕ ИЗРУЧИТИ

         АНКАРА неће бити у стању да манипулише Владимиром Путином – изјавио је Фетулах Гулен којег Ердоганов режим оптужује да је организатор и инспиратор покушаја војног пуча.

         У интервјуу телеканалу Ал-Арабија, одговарајући на питање – да ли је зближавање Москве, Анкаре и Техерана покушај вршења притиска на Запад или нови курс турске пољне политике, Гулен је рекао:

         „Власти Турске тону у сопствене проблеме и не знају како да их реше. Раније су се конфронтирали са Русијом и иступали против ње, а кад су се увалили у проблеме које су сами створили – почели су да Русију очајнички привлаче на воју страну“.

         Љути противник Реџепа Тајипа Ердогана додао је да је турски бизнис уложио огромна средства у Русију и да покушава да их врати.

         У наставку је посебно указао: „Мислим да је окретање Русији најдиректније повезано са тиме што се Турска нашла у ћорсокаку из којег не успева да се извуче. Међутим, Путин је веома уман човек, независно од тога како се ја према њему односим. Верујем да ће од турске власти узети све што му је потребно, а да ће је онда оставити“.

         Гулен је оценио да је Анкара прошла и пролази сличан пут и у својим односима са Израелом.

         Иначе, поново је изразио увереност да га Сједињене Државе, у којима живи од 1999, неће изручити Турској.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари