У америчкој јавности се разговрева дискусија о здравственом стању Хилари Клинтон

ТРАМПОВ ШТАБ: БОЛУЈЕ ОД ДИСФАЗИЈЕ (ПОРЕМЕЋАЈА ГОВОРА) ОТКАКО ЈЕ ПАЛА И ИМАЛА ПОТРЕС МОЗГА

  •  Представник изборног штаба Клинтонове - Џоел Бененсон – одбио да за телеканал MSNBC објасни „инциденте“ који су се већ издогађали са здравственим стањем Клинтонове пред публиком: њено „трешење главом“ и потребу да њени помоћници имају у приправности инјекције
  • Познати амерички тв-водитељ емисија о здрављу – доктор Дру чије је право име Дејвид Ендрју ПИНСКИ: Њој пружају медицинске услуге тако као да је те који је лече срела у Арканзасу док је још била дете. А она је 2012. имала повреду мозга која утиче на равнотежу, али не утиче на когнитивну актвност мозга. Веома сам забинут за здравље Хилари Клинтон

          „УСПОРЕНО понашање“ Хилари Клинтон за време једног недавног изборног нступа и конференције за медије – изазвали су озбиљну дискусију у америчким медијима о стању њеног здравља.

          Дискусију је додатно усијала фотографија на којој се види њен помоћник како држи инјекцију у рукама.

          Порптаролка Доналда Трампа – Катрина Пирсон – изјавила је да кандидаткиња Демократске партије за председника САД болује од поремећаја говора (дисфазије). Нагласила је да су ти проблеми последица пада са потресом мозга.

          Додала је да Клинтонова због болести није у целој досадашњој изборној кампањи дала ни једну конференцију за штампу, а да је из истих разлога правила и прекиде у изборној кампањи.

          Сам Трамп је био суздржанији, али је нагласио да Клнтонова на физичком плану није у довољно добром стању да би била шеф државе.

          Дискусија се разгорева иако је Лиза Бардак, лична лекарка Клинтонове, изјавила: „Хилари је одличног здравља са којим апсолутно може да буде председник САД“.

          Упркос овоме, представник изборног штаба Клинтонове - Џоел Бененсон – одбио је да за телеканал MSNBC објасни „инциденте“ који су се већ издогађали са здравственим стањем Клинтонове пред публиком: њено „трешење главом“ и потребу да њени помоћници имају у приправности инјекције.

          Бененсон је оценио да је све то „исувише ситно да би било демантовано“. Додао је да се „све пласира из изборног штаба Трампа који већ сада губи изборе“.

          Међутим, познати амерички тв-водитељ емисија о здрављу – доктор Дру чије је право име Дејвид Ендрју Пински – изјавио је да је „веома забинут за здравље Хилари Клинтон“. Он је онлајн листу Washington Free Beacon рекао:

          „Она (Клинтонова) је пре извесног времена објавила своје медицинске налазе. Телефонирао сам свом пријатељу – доктору Роберту (Хизенги) – и сложили смо се да ти налази веома забрињавају. Не бринемо само због њеног здравља, него и због тога што је медицинска брига о њој старомодна“.

          Дру је навео Клинтонову лече „кумадином“ – леком који нико више не користи. Још је упозорио:

          „Њој пружају медицинске услуге тако као да је те који то чине срела у Арканзасу док је још била дете. А она је 2012. имала повреду мозга која утиче на равнотежу, али не утиче на когнитивну актвност мозга“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари