Штајнмајер и Русија под баражном ватром немачких медија

СВОМ МИНИСТРУ ЗАМЕРАЈУ ДА НИЈЕ ПРИСИЛИО МОСКВУ ДА СЕ ОДРЕКНЕ КУРСА У СИРИЈИ И ПРЕМА УКРАЈИНИ

          ВЕЛИКИ немачки медији узели су „на нишан“ Русију и шефа своје дипломатије после разговора Франка Валтера Штајнмајера са Сергејом лавровом у Санкт Птербургу.

          Дневни лист Frankfurter Allgemeine Zeitung оптужио је Русију да је „цинична“ зато што у Сирији има друкчије циљеве од Запада:

          „Чак ни патње цивила у Алепу нису у стању да натерају Москву да се одрекне свога курса срачунатог на јачање свог савезника Башара Асада“.

          Süddeutsche Zeitung чај процењује да Штајнмаер претрпео фијаско у покушају да убеди Москву да промени услове примирја за Алеп.

          Deutsche Welle је објавио текст "Русија одбија да прекине ватру у Алепу“.

          Die Welt је оптужио Штајнмајера да је Санкт Петербург дошао и без нових иницијатива за Украјину. А Москву: да је за Русију борба против тероризма у Сирији – само изговор.

          Иначе, политичари из више немачких партија затражили су од званичног Берлина да издејствује наоружавање Украјине и да појача санкције против Русије.

          Међу њима је и Елмар Брок, председник комтета аза спољне послове Европског парламента. Он једино сматра да Украјину треба наоружавати тако да се Русији не да повод да иступи из минских споразума.

          Социјалдемократа Фриц Фелгентрој, члан комитета Бундестага за одбрану, више је за пооштравање санкција против Русије него за наоружавање Украјине.

          Немци, као што се види, намерно превиђају да Русије није учесник конфликта у Донбасу, нити потписник минских споразума.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари