Хилари и Бил Клинтон прошле године зарадили 10,6 милиона долара

ПОЛОВИНУ ОД БИЛОВИХ ПЛАЋЕНИХ УЧЕШЋА НА РАЗНИМ КОНФЕРЕНЦИЈАМА

         ДЕМОКРАТСКА кандидаткиња у трци за Белу кућу Хилари Клинтон објавила је данас своју пореску пријаву за 2015. године критикујући свог републиканског противника Доналда Трампа што одбија да се повинује тој традицији као председнички кандидат.

         Хилари и Бли Клинтон су пријавили 10,6 милиона долара прихода током 2015. Платили су 3,6 милиона долара пореза савезној пореској управи, наводи се у документу објављеном на сајту бише прве даме САД www.hillaryclinton.com.

         Клинтонови објављују своје пореске пријаве од 1977. године, на шта инсистира Демократска странка.

         "Доналд Трамп се крије иза лажних изговора и игнорише своја ранија обећања да објави своје пореске пријаве", изјавила је Џенифер Палмијери из изборног тима Хилари Клинтон.

         Главни извор прихода Клинтонових су плаћена учешћа Била Клинтона на конференцијама, на којима је зарадио 5,2 милиона долара. Хилари Клинтон је зарадила око три милиона долара од последње књиге. Она је 2013, 2014. и 2015. зарађивала такодје од држања говора на разним скуповима, али је тиме престала да се бави у априлу 2015. када је ушла у изборну трку за председничке изборе у САД.

         Брачни пар Клинтон је поклонио милион долара добротворној организацији која носи њихово име.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари