Штајнмајер преко портпаролке објавио да га брине могућност да Трамп постане председник САД

ПОНОВО СЕ ПОТВРЂУЈЕ ДА У ЕВРОПИ НЕМА НИШТА ГОРЕ ОД ЊЕНЕ ГЛОБАЛИСТИЧКЕ ЛЕВИЦЕ

Савсан Хебли

        КОНТРОВЕРЗНЕ изјаве републиканског кандидата на изборима за председника САД Доналда Трампа показују да свет треба да буде забринут због могућности да он буде изабран на ту функцију, изјавила је данас портпаролка немачког министра спољних послова Франка Валтера Штајнмајера.

        За разлику од канцеларке Ангеле Меркел, која је рекла да неће коментарисати америчке председничке изборе, Штајнмајер није неутралан по овом питању јер сматра да је важно да се скрене пажња на опасност коју представља Трамп, рекла је портпаролка Савсан Хебли.

        „Он није неутралан, зато што сматра да, ако пратите шта Трамп говори, морате заиста да се забринете у шта би овај свет могао да се претвори ако он постане председник,“ рекла је она, преноси Ројтерс.

        Трамп је током кампање изазвао контроверзе серијом запаљивих изјава о женама, Мексиканцима, муслиманима и ратним ветеранима а последња у низу је изјава да би активисти за право на ношење оружја могли да зауставе његову демократску ривалку Хилари Клинтон у номиновању либералних судија за чланове Врховног суда САД, коју су чланови тима Клинтонове назвали „опасном.“

        Штајнмајер долази из Социјалдемократске странке левог центра која је млађи партнер у коалицији предвођеној конзервативном CDU Ангеле Меркел.

        Педесет америчких републиканских стручњака за националну безбедност, укључујући једног од бивших директора CIA, навело је у отвореном писму јавности да Трамп није квалификован да води земљу.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари