Скопље и околину погодио „велики потоп” – 20 мртвих и шест „несталих”

ПОВРЕЂЕНО ОКО 100 ЉУДИ, НАЈГОРЕ ПРОШЛИ СТАЈКОВЦИ, СМИЉКОВЦИ, АРАЧИНОВО И ЧЕНТО

  • На подручју Скопља у току ноћи су пала 93 литра кише на квадратни метар, у а прва два сата невремена регистровано је више од 800 громова

         У ВЕЛИКОМ невремену које је погодило Скопље, погинуло је 20 људи, а шесторо се води као нестало, изјавила је начелник Сектора Министарства унутрашњих послова (МУП) за односе са јавношћу Наталија Спирова Кодрић.

         У МУП страхују да ће се број жртава повећати, рекла Спирова Кодрић за агенцију Бета.

         Према подацима МУП, 22 особе су примљене у болнице због повреда у поплавама.

         Жртве су потврђене у североисточним приградским насељима Стајковци, Смиљковци, Арачиново и Ченто. Скопски медији су јавили да је у синоћном олујном невремену повређено око 100 људи.

         На рашчишћавању после невремена и за пружање помоћи грађанима ангажоване су градске службе, полиција и војска.

         У Скопљу данас заседа државни кризни штаб којим руководи министар здравља Никола Тодоров, а за после подне је најављена ванредна седница Градске управе Скопља.

         Министар за рад и социјалну политику Диме Спасов рекао је да се не памти толико јако невреме у Скопљу. Он је заједно са градским челницима прошле ноћи посетио најтеже погођена подручја града.

         Олујно невреме које је синоћ погодило Скопље, трајало је више сати и нанело је велике материјалне штете. Најтеже су погођена насеља Стајковци и Ченто (раније Синђелић), где је надошла вода изазвала одроне и поплавила куће.

         На подручју Скопља у току ноћи су пала 93 литра кише на квадратни метар, у а прва два сата невремена регистровано је више од 800 громова.

         Већи део главног града Македоније је био поплављен, вода је ушла у подруме стамбених зграда, поплавила Клинички центар, кидала дрвеће, а многи грађани су били заглављени у возилима у подвожњацима и на раскрсницама у нижим деловима града.

         Прогноза је да ће и данас у Скопљу време бити нестабилно, с кишом, ветром и грмљавином.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари