Исламска држава за нове мете напада одредила - аеродроме које Американци користе за нападе на ИД

ИЗРАЕЛСКА САЈБЕР-ШПИЈУНАЖА СЕ НАВОДНО ДОЧЕПАЛА „ИНСТРУКЦИЈА“ ИСЛАМИСТА

        ИЗРАЕЛСКА ИТ компанија је упала у заштићени канал путем којег терористичка организација Исламска држава размењује информације, преноси данас Спутњик.

        Запослени израелске компанија за прикупљање информација у сајбер простору „Инсајтс“, специјализована за тражење података у такозваној „црној зони“, успели су да под туђим именима уђу у затворену групу од 500 присталица самозване Исламске државе где су се налазиле смернице за нове терористичке нападе.

        Исламска држава, по правилу, не даје конкретне смернице за извођење терористичких напада, наводи Спутњик и прецизира да уместо тога, организација објављује саопштења о новим нападима општег карактера, знајући да има довољно оних који су спремни да их изведу.

        Према том саопштењу, пре три месеца је био објављен списак пожељних мета, на којем се налазила и црква у Нормандији која је касније била мета напада.

        У затворену групу присталица Исламске државе се може ући само уз препоруку једног од њих.

        Спутњик наводи и да је недавно објављен нови списак мета са конкретним координатама, а у њему су се налазили аеродроми које америчка војска користи за бомбардовање циљева Исламске државе на Блиском истоку.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари