Творци популарне игре редукују мапе - „лов на покемоне” неће бити могућ на неким локацијама

ВЕЋ ИЗУЗЕТИ НАЦИОНАЛНИ ПАРК У ХИРОШИМИ, АМЕРИЧКО ГРОБЉЕ У АРЛИНГТОНУ…

Аушвиц

        КРЕАТОРИ игре „Pokemon Go” саопштили су да раде на уклањању локација за које су поднети захтеви да буду уклоњене са мапе те игре за „паметне телефоне”.

        Џеј Си Смит, директор маркетинга компаније Niantic, која је аутор игре, рекао је у овонедељном интервјуу да се „Pokemon Go” унапређује да би био занимљив корисницима, али и да поштује стварни свет.

        „Када је нешто заиста популарно, са тим се мора поступати тако да сви корисници буду безбедни и да се понашају с поштовањем”, рекао је Смит.

        Он је додао да је игра за само две недеље од објављивања привукла велику пажњу и да „није лако предвидети на који све начин може погодити свет”.

        „Pokemon Go” даје виртуелне награде играчима који у потрази за „покемонима” сами или у групама оду на стварне локације у својој околини, али су власти на некима од њих, међу којима су и Меморијални парк у Хирошими и Национално гробље у Арлингтону, као и некадашњи нацистички логор Аушвиц, тражиле да та места буду уклоњене са мапе игра.

        Игра је лансирана 6. јула и од тада је на самом врху листе најчешће преузиманих садржаја, али су многи корисници током „лова на покемоне” повређени или им је игра одвратила пажњу током вожње.

        Смит је потврдио да компанија ради на томе да „Pokemon Go” и даље привлачи љубитеље, али и да поштује институције које су њоме погођене, мада није прецизирао рок када ће доћи до промена.

        Иако компанија „Niantic” нуди могућност захтева за изузимање локација са мапе, аутоматско поступање није гарантовано.

        Неке локације већ су уклоњене с мапе игре, међу њима и Амерички меморијални музеј холокауста.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари