Сандерс објавио да подржава Хилари Клинтон, она срећна што заједно крећу „на Трампа“

ПРЕДСЕДНИЧКИ КАНДИДАТ РЕПУБЛИКАНАЦА: „САДА ЈЕ И САНДЕРС ПОСТАО ДЕО НАМЕШТЕНОГ СИСТЕМА“

Берни Сандерс и Хилари Клинтон

        СЕНАТОР из Вермонта Берни Сандерс, који је био једини ривал Хилари Клинтон у борби за номинацију Демократске странке за председника САД, данас је подржао њене аспирације на Белу кућу.

        Клинтон и Сандерс су тако и формално окончали своје политичко ривалство и ујединили снаге у борби против кандидата Републиканске странке, Доналда Трампа.

        Он је на скупу у Портсмуту, у Њу Хемпширу, стојећи поред Клинтонове обећао да ће се његова „политичка револуција“ наставити, али је признао да је она освојила довољно делегата за номинацију.

        Сандерс је рекао да подржава Клинтонову за председника САД зато што она може да се ухвати у коштац са проблемима попут неједнакости, климатских промена и студентских зајмова.

        Он сматра да је Клинтонова спремна да се бори за повећање минималне цене рада, отварање нових радних места, шири приступ здравственој помоћи што су, како је навео, вредности које републикански кандидат, милијардер Доналд Трамп не дели.

        Сандерс је посебно нагласио да се захваљује 13 милиона Американаца који су гласали за њега на прајмериз и у кокусима.

        Клинтон је казала да се „уједињују да по победили Трампа“.

        „Много ћу више уживати у овим изборима сада када смо на истој страни. Јачи смо заједно“, оценила је.

        Трамп је оценио рекавши да је Сандерс „сада званично постао део намештеног система“, а његов саветник Стивен Милер је рекао да је Хилари кандидат који највише у историји Демократске странке подржава рат, Вол стрит и измештање послова у оф шор компаније.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари