Државни врх Србије у амбасади земље која нам отима Косово и Метохију

АМБАСАДОР САД КАЈЛ СКОТ РЕКАО ГОСТИМА ДА АМЕРИКАНЦИ ОД СЕБЕ ПРАВЕ САВРШЕНИЈУ НАЦИЈУ

Кајл Скот

  • Свечаном пријему су присуствовали премијер Србије Александар Вучић, председник Томислав Николић, председница Скупштине Маја Гојковић, министар спољних послова Ивица Дачић, патријарх Српске православне цркве Иринеј, министарка задужена за европске интеграција Јадранка Јоксимовић, министар одбране Зоран Ђорђевић, директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, градоначелник Синиша Мали и министар просвете Срђан Вербић

         АМЕРИЧКИ амбасадор у Београду Кајл Скот приредио је у пријем поводом Дана независности САД и пожелео свима "живот, слободу и тежњу за срећом".

         Скот је рекао да Американци обележавају Дан независности, односно 4. јул, "прославама које их зближавају", као и данашњим свечаним пријемом у резиденцији са пријатељима из Србије, с којима, како је навео, деле исте циљеве који су уткани у Декларацију независности.

         "Јуче смо обележили 240. годишњицу дана када су оснивачи Америке прогласили нову нацију посвећену универзалном праву на људско достојанство, политичко ангажовање и економски напредак. Требало нам је седам година борбе да задобијемо своју слободу. И заиста, када су 11 година касније писали наш Устав, очеви оснивачи, подсетили су Американце да наш политички систем треба да створи 'савршенију нацију'", рекао је Скот.

         Амбасадор САД је рекао да Американци још раде на стварању "савршеније нације" у својој земљи, али и у партнерству с народима и владама широм света, додајући да све велике тежње захтевају посвећеност.

         Он је захвалио присутнима који су се придружили обележавању 4. јула, као и оркестру "Тоуцх 'н Го", Стиву Рајдеру и дечјем хору "Чаролија" који су учествовали на пријему.

         Свечаном пријему су присуствовали премијер Србије Александар Вучић, председник Томислав Николић, председница Скупштине Маја Гојковић, министар спољних послова Ивица Дачић, патријарх Српске православне цркве Иринеј, министарка задужена за европске интеграција Јадранка Јоксимовић, министар одбране Зоран Ђорђевић, директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, градоначелник Синиша Мали и министар просвете Срђан Вербић.

         Међу званицама америчког амбасадора у Београду били су и некадашњи министар одбране Драган Шутановац, лидер Српског покрета обнове Вук Драшковић, Ружица Ђиндђић, као и представници дипломатског кора и јавног живота, људи из привреде, јавног и културног живота, и бројни други гости.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари