Супермени: Сада од предозирања хероином умире три пута више Американаца него 2010. године

ВИШЕ ОД 16.000 ИХ ЈЕ 2014. УМРО ОД ДРОГЕ, А 500.000 ЈЕ ПОСТАЛО ЗАВИСНО ОД ХЕРОИНА

  • Бела кућа тражи од Конгреса 1,1 милијарди долара за финансирање националног програма за борбу против проблема зависности

        БРОЈ смртних случајева од предозирања хероином више се него утростручио у САД у периоду између 2010. и 2014. године, а број смртних случајева од употребе опијата као што је Фентанил, од којег је умро певач Принс, готово се дуплирао, наводи америчка Агенција за борбу против трговине дрогом (DEA).

        Предозирање је тако сада већи убица од саобраћајних несрећа.

        „Смрт и друге разорне последице хероина и опијата достигли су застрашујући ниво, без преседана“, навео је у саопштењу Чак Розенберг, вршилац дужности шефа DEA, и додао да је проблем огроман и да се погоршава.

        Више од 16.000 људи умрло је 2014. од хероина и опијата. Сматра се да је те године у САД 500.000 људи постало зависно од хероина.

        Узимање хероина и опијата је повезано, а зависност од аналгетика на бази опијата као што су оксикодон, хидрокодон и метадон, који су чест узрок предозирања, могу да доведу до употребе хероина када више није могуће добити рецепт за те јаке лекове против болова.

        Амерички званичници сматрају да та појава подстиче насиље и криминал повезан с дрогом.

        Амерички Центри за контролу и спречавање болести (CDC) навели су да је израженији раст броја смртних случајева од хероина у државама средњег запада САД Илиноис, Мичиген и Висконсин.

        Бела кућа тражи од Конгреса 1,1 милијарди долара за финансирање националног програма за борбу против проблема зависности.

        Власти наводе да зависници имају проблема да се укључе у програме одвикавања зато што их нема довољно, а и када их има, трошкови могу да буду врло високи јер их не покрива здравствено осигурање.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари