Ердоган се за обарање Су-24 извинио и Русији и породици убијеног пилота Олега Пешкова

ПОРОДИЦИ ИНДИРЕКТНО ОБЕЋАО НАДОКНАДУ И КАЖЊАВАЊЕ ОДГОВОРНОГ ЗА УБИСТВО

Владимир Путин и Реџеп Ердоган

  • Кремљ је објавио делове Ердогановог писма у којем се наглашава да је Русија за Турску „пријатељ и стратешки партнер“ са којим Анкара не жели да квари односе: „Никада нисмо имали жељу нити намеру да обарамо авион који припада Руској Федерацији“

        ТУРСКИ председник Реџеп Тајип Ердоган извинио се руском председнику Владимиру Путину за смрт Олега Пешкова, пилота руског авиона Су-24 којег су у новембру 2015-те обориле турске снаге, рекао је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.

        Прецизирао је да је Путин добио поруку којом је Ердоган изразио спремност да се реши ситуација око обарања руског војног авиона.

        „У својој поруци, шеф турске државе је изразио је дубоко жаљење због онога што се догодило и упутио саучешће породици руског пилота, написавши: ''Извините, свим срцем делим ваш бол. Доживљавамо вас као турску породицу. Да вам олакшамо бол и тежину нанесене штете - спремни за сваку иницијативу“ - навео је Песков.

        Песков је рекао да је у поруци Путину Ердоган предочио да је у току истрага против турског држављанина који је повезан са смрћу пилота.

        Ердоган је подвукао да је спреман за „успостављање традиционално пријатељских односа између Турске и Русије“.

        Кремљ је објавио делове Ердогановог писма у којем се наглашава да је Русија за Турску „пријатељ и стратешки партнер“ са којим Анкара не жели да квари односе:

        „Никада нисмо имали жељу нити намеру да обарамо авион који припада Руској Федерацији“ - додао је турски лидер.

        Ердоган је на крају истакао: „Против грађанина Турске чије се повезује са смрћу руског пилота - води се истрага“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари