Американци због Русије и Кине променили обуку својих војника

ГЕНЕРАЛ МАРК МИЛИ: УЗЕЛИ СМО ПОСЕБНО У ОБЗИР ОНО ШТО ЈЕ РУСИЈА ЧИНИЛА НА КРИМУ И У УКРАЈИНИ

  • Начелник штаба америчких Копнених снага Марк МИЛИ: Тежиште обуке је на спремању Оружаних снага САД за одбијање „хибридних претњи” у које могу да буду укључене класичне армије противника, њихови електронски системи, високопрецизно оружје, авијција, ПВО, командоси, оклопне снаге, а такође „терористи, партизани и криминалци”

         СЈЕДИЊЕНЕ Државе су кориговале своје војне припреме да би биле спремније за хибридне претње, а учниле су то имајући у виду „догађаје на Криму и у Украјини” – изјавио је генерал Марк Мили.

         Начелник штаба америчких Копнених снага притом је нагласио:

         „Извукли смо поуке из онога што је Русија чинила у Украјини и на Криму. Узели смо у обзир и могућности армија Северне Кореје и Кине и других земаља. Све њихове могућности смо објединили и створили хипотетичког противника за којег се треба спремати. Да бисмо подигли ниво војне обуке - разрадили смо и хипотетичке сценарије”.

         Еитни амерички генерал је објаснио да ће тежиште одсад бити на спремању Оружаних снага САД за одбијање „хибридних претњи” у које могу да буду укључене класичне армије противника, њихови електронски системи, високопрецизно оружје, авијција, ПВО, командоси, оклопне снаге, а такође „терористи, партизани и криминалци”.

         Мили је открио да су Копнене снаге овакву врсту војне обуке већ започеле у својим „школским центрима у Европи”.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари