Мекејн оптужио Обаму да је директно одговоран за масакр у геј-клубу у Орланду

„ОН ЈЕ ПОВУКАО СВУ ВОЈСКУ САД ИЗ ИРАКА ЧИМЕ ЈЕ ОМОГУЋИО АЛ КАИДИ ДА ПОСТАНЕ ИД И НАПАДНЕ САД“

Џон Мекејн

        УТИЦАЈНИ амерички сенатор - републиканац Џон Мекејн - окривио је Барака Обаму за масакр у ноћном геј-клубу у Орланду у којем је убијено 49 људи.

        Како преноси The Washington Post, Мекејн је нашао узрочно-последичну везу између онога што САД чине у Ираку и терористичког акта у клубу Pulse:

        „Обама сноси директну одговорност за тај злочин јер је повукао сву нашу војску из Ирака, па је Ал Каида прешла у Сирију и тамо се прогласила за Исламску државу. Потом је -због неуспеха БаракаОбаме - постала оно што је сада“.

        Мекејн је ово изговорио пред мањом групом америчких новинара, а The Washington Post наводи да је један од њих одлучио да ипак провери: приписује ли сенатор Обами „директну кривицу“. А он је узвратио:

        „Он је сву нашу војску повукао из Ирака, а ја сам још тада упозоравао да ће Исламска држава изаћи испод контроле и да ће напасти на САД. То је сада свима видљива чињеница и зато је директно крив“.

        Када је Мекејн ово први пут рекао - одмах се суочио са проблемима. Поред осталог, у његовој родној Аризони је одмах порасла подршка Ен Киркпатрик која претендује на његово сенаторско место. Због тога је морао да изјавио да није окривио директно Обаму већ његову политику...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари