Отац Омара Матина: Његов злочин нема везе са исламом, њега је излуђивало кад се мушкарци љубе

У БОЛНИЦАМА ОРЛАНДА УМРЛО ДЕВЕТ РАЊЕНИХ У НОЋНОМ ГЕЈ-КЛУБУ

  • FBI признао да му је Омар Матин два пута био у рукама и да је у оба случаја, после истраге, био отпуштен. Било је то 2013. и 2014. године. Портпарол FBI за Флориду, Роналд Хопер, саопштио је да је да се Матин први пут нашао „на тапету“ зато што је колегама на послу тврдио да је „повезан са терористима“

         У БОЛНИЦАМА Орланда умрло је деветоро рањених у ноћном геј-клубу тог града на Флориди.

         Тако се укупан број жртава сина досељеника из Авганистана Омара Матина попео на 59.

         Његов отац се већ извинио и породицама жртава и Американцима због злочина свог сина.

         А син је – како је управо откривено – два пута био у рукама FBI, али је у оба случаја, после истраге, био отпуштен. Било је то 2013. и 2014. године.

         Портпарол FBI за Флориду, Роналд Хопер, саопштио је да је пуно име убице Омар Седик Матин. Према његовим речима, Матин се први пут нашао „на тапету“ зато што је колегама на послу тврдио да је „повезан са терористима“. Матин је био и тајно праћен, али истрага није могла да дође ни до чега „опипљивог“.

         Све се поновило и 2014-те. Хопер је нагласио да се проверава: да ли је матин из геј-клуба позвао спасилачку службу Орланда и „заклео се на верност Исламској држави“.

Кацига која је спасила живот једном од полицајаца

         Амерички медији тврде да је Матин у клуб дошао са аутоматом AR-15 и пиштољем.

         Матин је полицији, која је била опколила клуб, пружио жесток отпор. Једног од полицајаца је спасила само кацига (на слици).

         Према последњима информацијама, Матин је радио у обезбеђењу јувелирнице у граду Форт-Пирс, а у Орландо је стигао изнајмљеним аутомобилом.

         Убичин отац – Седик – рекао је CNN да са оним што је починио његова син „религија нема никакве везе“. Објаснио је да је Омар био агресиван према хомосексуалцима:

         „Био је ван себе када је пре неколико месеци у Мајамију видео мушкарце како се љубе. Такве ствари су га излуђивале“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари