Мајмун оставио без струје целу Кенију - попео се на хидроцентралу па пао на главну трафо-станицу

ХИДРОЦЕНТРАЛА ГИТАРУ ЈЕ 180 КМ СЕВЕРОИСТОЧНО ОД НАЈРОБИЈА,

А МАЈМУН ЈЕ ПАД - ПРЕЖИВЕО

        ЈЕДАН мајмун изазвао је квар на електромрежи у Кенији који је погодио целу земљу, када је пао на трансформатор код хидроцентрале Гитару, саопштила је данас кенијска компанија за производњу струје КенГен.

        Инцидент се догодио у уторак око подне када се мајмун попео на хидроцентралу Гитару, у центру земље, и затим пао на трансформатор. Пад је изазвао преоптерећење других постројења и губитак више од 180 мегавата у централи, што је изазвало национални квар, навела је та компанија, која је највећи произвођач струје у земљи.

        Било је потребно четири сата да се квар отклони и да се поново успостави редовно напајање струјом у земљи.

        Генерални директор кенијске националне електро компаније „Кениа пауер“ (Kenya Power) Дањел Таре рекао је да су постројења хидроцентрале КенГена обезбеђена електричним оградама да би се удаљиле дивље животиње. Он је изразио жаљење због тог „изолованог инцидента“ и рекао да компанија испитује решења да још боље обезбеди своја постројења.

        Што се тиче мајмуна, он је преживео пад и предат је Кенијској служби за фауну, навела је компанија КенГен.

        Гитару је једна од највећих хидроцентрала у источној Африци, налази се 180 километара североисточно од Најробија и један је од главних извора енергије у земљи.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари