Потпредседник AfD Меркел назвао „диктаторском канцеларком” која Немце замењује мигрантима

АЛЕКСАНДЕР ГАУЛАНД: ТО ЈЕ ПОЛИТИКА ЉУДСКЕ ПОПЛАВЕ КОЈА НЕМЦЕ МЕЊА ЉУДИМА ИЗ ЦЕЛОГ СВЕТА

Александер Гауланд

         ПОПУЛИСТИЧКИ политичар из редова антиимиграционо настројене десничарске странке Алтернатива за Немачку (AfD) Александер Гауланд критиковао је немачку канцеларку Ангелу Меркел као “диктаторку” која покушава да немачки народ замени мигрантима, преноси данас АФП.

         Гауланд (75) је, обраћајући се у четвртак на скупу у предграђу Берлина, рекао да либерална азилска политика Меркелове радикално трансформише “лице земље”, наводи АФП, позивајући се на немачки лист “Франкфуртер Алгемајне Зонтагсцајтунг” који је текст о томе данас објавио.

         Назвавши Меркелову “диктаторском канцеларком”, Гауланд је на скупу добио аплауз.

         Он је рекао и да владајуће странке у Немачкој следе политику “људске поплаве”, односно “покушаја да постепено замене немачки народ становништвом које пристиже из свих делова света”.

         Примедбе Гауланда, који је потпредседник АфД, могу се видети и чути на видео-снимку објављеном на Ју тјубу.

         Лидер АфД је крајем прошлог месеца наишао на осуду у широким круговима пошто је рекао да већина Немаца не би желела да им сусед буде фудбалер Жером Боатенг, чији је отац Ганац, што је портпарол Меркелове критиковао као “срамотан и жалостан коментар”.

         Странка АфД, која је основана пре три године, заузима све чвршћи антиимигрантски и исламофобни став у тренутку када је Немачка примила приближно 1,1 милиона тражилаца азила прошле године, закључује француска агенција.

         (Танјуг)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари