Кавазовић: Додик и Иванић су ишли у Београд из којег је дошло зло које је погодило БиХ

БЕС ПОГЛАВАРА ОНИХ КОЈИМА СУ И ВЕРА И НАЦИЈА ПЛОД ТУРСКЕ ОКУПАЦИЈЕ

Хусеин Кавазовић

  • Поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин КАВАЗОВИЋ: „Највећа наша побједа је мир. „Ми желимо живјети у миру, али нећемо бити слијепи да они који су ово све учинили и они који ово све негирају и они који се испод злочинца Радована Караџића потписују са ,Идемо даље’, и они који су стали иза таквих, ми нећемо бити слијепи на то. Нека не мисле да то не видимо“

        ПОГЛАВАР Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић критиковао је српског члана Председништва БиХ Младена Иванића и председника РС Милорада Додика.

        Он им је упутио критике зато што су у понедељак боравили у Београду где је, како је рекао, зачето зло које је погодило БиХ.

        Кавазовић сматра да су Иванић и Додик у понедељак требали бити у Приједору где је обележен Дан бијелих трака, а јуче и на обележавању зворничких жртава.

        „Јуче су неки били у Београду, а требало је да сви буду у Приједору и требало је да данас буду овдје са нама. Јер, тамо се и зло зачело, зло које је погодило ову земљу. Зачело се тамо. Они су отишли тамо да свједоче том злу“, рекао је Кавазовић на јучерашњем помену зворничким жртвама.

        Он је рекао да су „неки“ требало да буду не само на том помену, већ и дан раније у Приједору на обележавању Дана бијелих трака:

        „Видите оно што и ја видим, знате оно што и ја знам. Свједочите ономе чему и ја свједочим. Убијали су нас невине, одводили у логоре, и сада траже од нас да о томе не причамо. Ми ћемо говорити истину ма колико она била за нас тешка и горка, за њих је још горча и још тежа“, рекао је поглавар ИЗ у БиХ, пренели су медији.

        „Бошњаци, рекао је, нису народ који мрзи, али јесу народ који памти и који неће одустати од свог памћења. Наравно, желимо живјети са нашим комшијама у миру. Највећа наша побједа је мир. Ми желимо живјети у миру, али нећемо бити слијепи да они који су ово све учинили и они који ово све негирају и они који се испод злочинца Радована Караџића потписују са ,Идемо даље’, и они који су стали иза таквих, ми нећемо бити слијепи на то. Нека не мисле да то не видимо“, навео је Кавазовић и додао да то не говори из љутње, него пуне свести.

        Танјуг

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари