Тајландска полиција у замрзивачима познатог будистичког храма нашла тела 40 тигрића

ПОСЕТИОЦИ МОГЛИ ДА ХРАНЕ ЗВЕРИ И ДА СЕ ЗА МАЛЕ ПАРЕ СЛИКАЈУ СА ЊИМА

        ТАЈЛАНДСКА полиција је у замрзивачу контроверзног будистичког Храма тигра пронашла 40 тела младунаца тигра, саопштили су данас тајландски званичници.

        Угинули тигрићи пронађени су у склопу истраге против монаха који су оптужени за трговину, нелегално размножавање и злостављање животиња.

        Фотографије младунаца објављене су на друштвеним мрежама, а очевици тврде да је полиција пронашла у контејнеру у храму животињске делове тела, јавио је Би-Би-Си (BBC).

        Из контроверзног храма је евакуисано 137 тигрова и они су транспортовани у друга склоништа, а у оквиру истраге пронађена су тела младунаца у замрзивачу у ком су монаси држали храну, наводе званичници.

        На званичној страници Храма тигра у марту је објављено да је бивши ветеринар одлучио да прекине кремацију младунаца који угину непосредно после рођења.

        Евакуација тигрова трајаће целе недеље и у њој учествује више од 1.000 људи.

        Ват Па Луанг Буа -Храм тигра - годинама је популарна туристичка дестинација у Тајланду, власти су покушавале да одведу животиње у прихватилишта.

        Посетиоци су могли да хране тигрове и да се сликају с њима, уз малу финансијску надокнаду, иако је храму било забрањено да то наплаћује.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари