Американци Асаду подмећу авио-удар по болници Лекара без граница у Алепу

ЗНАЈУ ДА ЛАЖУ, ЗАТО ОПРЕЗНО ПРИЗНАЈУ ДА СЕ „ПОЈЕДИНОСТИ ЈОШ УТВРЂУЈУ”

         ВАШИНГТОН је оптужио авијацију сиријске армије да је бомбардовала болницу Лекара без граница у Алепу.

         Званични Дамаск је то одмах демантовао. Команда руске авијације у Сирији такође је саопштила да њени авиони уопште нису наносили никакве ударе по Алепу и његовој околини.

         Упркос овоме, портпарол Стејт департмана – Џон Кирби – не само да је оптужио „Асадову авијацију“, уз тврдњу да су у нападу на ту болницу погинуле „десетине људи“, него је и нагласио да се ради о „очитом кршењу примирја“ и о „неприхватљивом поступку“.

         Овај „напад“ догодио се у време када целокупна пропагандна машинерија САД и њихових савезника покушава да подметне „Асадовом режиму“ нападе на цивилне објекте и бројне цивилне жртве, а Алеп упорно представља као „град на прагу велике хуманитарне катастрофе“.

         Вероватно зато што зна да је све манипулација, која ће се кад-тад разоткрити, Кирби је опрезно додао: „Појединости везане за тај напад се утврђују, али по свим знацима – за напад је изгледа одговоран Асадов режим“.

         На ово се одмах надовезао портпарол Беле куће Џош Ернест, оценивши: „Авио-удари Асадове армије све више доводе у питање крхки прекид ватре. Имамо посла са трајућим кршењима примирја од стране режима Башара Асада и снага које га подржавају“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари