Изрицање треће пресуде свргнутом председнику Египта Морсију одложено за 7. мај

ОПТУЖЕН ДА ЈЕ ОДАВАО ДРЖАВНЕ И ВОЈНЕ ТАЈНЕ КАТАРУ, ВЕЋ ОСУЂЕН И НА СМРТ И НА ДОЖИВОТНУ РОБИЈУ

Мухамед Морси

        КРИВИЧНИ суд Каира одложио је до 7. маја изрицање пресуде насилно свргнутом шефу државе Мухамеду Морсију и десеторици његових сарадника из покрета Муслиманска браћа који су оптужени за шпијунажу у корист Катара.

        Суд је заседао у згради полицијске академије у Каиру. Свуда около су биле јаке полицијске снаге јер су се власти бојале демонстрација Морсијевих присталица.

        По уласку у импровизовану судницу, оптужени су се трудили да изгледају бодро. Неки су се чак осмехивали и махали присутним рођацима.

        Неки су чак замолили присутне фоторепортере да их сниме.

        Овај судски процес Морсију стартовао је прошле године и имао је безмало сто рочишта.

        Колико год изгледало смешно да неко са врха великог Египта буде шпијун малог Катара, Морси и његови сарадници су оптужен да су катарској обавештајној служби предавали тајне документе о деловању египатске шпијунаже и армије. Све то: наводно са намером да ослабе сопствену државу.

        Морси се током процеса чак није ни трудио да нешто оповргава. Јер, тврдио је да он суд који му суди уопште не признаје и да све сматра насиљем људи који су се државним ударом дочепали власти.

        Морси је у јуну прошле године већ осуђен на смрт због организовања бекства из затвора „Вади ан-Натрун“. Још је добио и доживотну робију због шпијунирања у корист других држава.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари