Ништа од бечког мирења лидера двеју водећих македонских странака - Груевског и Заева

ИВАНОВ СА ПРАВНИЦИМА ТРАЖИ НАЧИН КАКО ДА ПОНИШТИ ОДЛУКУ

О АБОЛИРАЊУ ПОЛИТИЧАРА

Груевски, Хан и Заев

        ПРОПАО је покушај ЕУ-комесара Јоханеса Хана да у Бечу окупи лидере четири водеће македонске странке.

        До тог сусрета требало је да дође 22. априла.

        Опозициона Социјалдемократска партија, чији је лидер Зоран Заев марионета у рукама западних сила, потврдила је оно што је и он сам најављивао: да од одласка у Беч и договарања нема ништа док шеф државе, Ђорђе Иванов, не повуче одлуку о аболирању 50 политичара, а Собрање не поништи одлуку о заказивању ванредних избора за 5. јуни.

        Сам Иванов изјавио је данас да су у току консултације са правним експертима како би се пронашло решење у вези са одлуком о помиловању политичара.

        Како је саопштио македонски председник, у досадашњим консултацијама са врхунским правним експертима није пронађен правни основ за повлачење његове одлуке од 12. априла, али се консултације настављају док не буде пронађен.

        „Консултације се продужавају у правцу проналажења решења. Позивам и лидере политичких странака, потписнике Договора из Пржина, да се укључе у овај процес и да понуде правно решење које ће бити у сагласности са Уставом и законима Македоније“, навео је Иванов.

        Поводом протеста, који се од 12. априла свакодневно одржавају у Скопљу и више македонских градова због његове одлуке о аболицији, Иванов је рекао да свако има право да искаже незадовољство и да протестује због било које одлуке државних институција, али је позвао демонстранте да не нарушавају јавни ред и мир и да не уништавају приватну и државну имовину.

        Факти - Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари