Шведски министар - Турчин Мехмет Каплан - поднео оставку због веза са скандинавским Сивим вуковима

СНИМЉЕН КАКО ВЕЧЕРА СА ШВЕДСКИМ ЛИДЕРИМА ТУРСКОГ ПОРЕКЛА

Мехмет Каплан

        ШВЕДСКИ министар за становање, урбани развој и ИТ поднео је данас оставку због контроверзи око његових контаката с исламистима и ултранационалистима из Турске, одакле је пореклом.

        Мехмет Каплан, 44-огодишњи члан Зелене странке и бивши портпарол Шведског муслиманског већа, изјавио је данас да није урадио ништа погрешно, али да подноси оставку због тога што критике које су му упућене утичу на његову способност да обавља свој посао.

        Каплан је рекао новинарима да његова оставка није потврда извештаја о њему које сматра погрешним.

        „Ја знам ко сам и шта сам урадио“, рекао је он.

        Каплан је дошао на удар критика када су шведски медији објавили снимке како вечера са шведским лидерима турског порекла, укључујући с локалним вођом Сивих вукова, једном ултранационалистичкм групом.

        Он је такође критикован зато што је упоредио израелско опхођење према Палестинцима с начином на који су нацисти прогањали Јевреје.

        Каплан је ушао у владу пошто је социјалдемократска влада премијера Стефана Левена формирала коалицију са Зеленим у августу 2014. године.

        „Увек сам радио против сваког облика екстремизма“, рекао је Каплан новинарима и додао да је одлучио да поднесе оставку јер је његов положај министра постао неодржив, после прошлонедељних оптужби у медијима.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари