Запад преко Заева кренуо у ново дестабилизовање Македоније

ОБЈАВИО ДА ЊЕГОВА ПАРТИЈА НЕЋЕ ИЗАЋИ НА ИЗБОРЕ 5. ЈУНА

НИТИ ДОЗВОЛИТИ ДА БУДУ ОДРЖАНИ

Зоран Заев

        ОПОЗИЦИОНИ Социјадемократски савез Македониије (СДСМ) неће учествовати, нити ће дозволити одржавање ванредних парламентарних избора 5. јуна, изјавио је данас лидер те странке Зоран Заев.

        Заев је, на састанку са холандским амбасадором Вилијемом Ваутером Пломпом, оценио да су избори заказани за 5. јун нерегуларни и истакао да су у Македонији избори могући само кад буде прочишћен бирачки списак и спроведене медијске реформе.

        Заев и Пломпом су, како је саопштио СДСМ, разговарали о политичкој кризи у Македонији, о одлуци о одржавању избора 5. јуна и о спорној одлуци македонског председника Ђорђа Иванова да аболира политичаре против којих се воде поступци.

        Како се додаје, лидер СДСМ и холандски амбасадор у Македонији су заједнички констатовали да „гажење Договора из Пржина носи земљу према ризичним и штетним последицама“.

        Председник македонског парламента Трајко Вељановски данас пре подне је расписао ванредне парламентарне изборе у Македонији за 5. јун, иако је највећа опозициона странка СДСМ и раније тражила њихово одлагање.

        Вељановски је, како се истиче, изразио уверење да ће се ванредни парламентарни избори одржати у мирној и демократској атмосфери и да ће сви грађани 5. јуна моћи да остваре своје право да гласају.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари