Давутоглу поручио Курдима да их се Турска не боји и да ће Дијарбакир заувек бити - Турска

„ПОМИСЛИЛИ СУ ДА ЋЕМО СЕ УПЛАШИТИ - НИСМО СЕ БОЈАЛИ,

НЕ БОЈИМО СЕ И НЕЋЕМО СЕ БОЈАТИ“

  • У Дијарбакиру већину чине Курди, а Ахмет Давутоглу је у том граду изговорио: „Били смо ту, ту смо и сада и у увек ћемо бити ту. Ако ће Бог узети моју душу, молим га нека је узме овог тренутка док сам са вама. Али, нас нико неће натерати да направимо корак уназад“

        НИСМО се уплашили, не бојимо се, ништа нас не може застрашити. Били смо ту, ту смо и сада и увек ћемо ту бити - поручио Ахмет Давутоглу у Дијабакиру, граду на југоистоку земље у којем Курди чине већину и у којем се већ месецима пуца. У којем је јуче у терористичком нападу убијено 7 турских полицајаца.

        Присутни су турског премијера одушевљено поздравили, а не треба сумњати да су то били само етнички Турци. Грађани Дијарбакира, припадници специјалних служби и Турци довезени из других места.

        Било како било, Давутоглу је окупљенима рекао: „Јуче су овде извршили напад. Мислили су да ће се премијер Ахмет Давутоглу и Ахмет из Дијарбакира уплашити након тог напада. Мислили су да ћемо се плашити да дођемо у овај град“.

        Давутоглу, који је рођен у граду Коња, у обраћању становницима Дијарбакира, такође је казао: „Ви нас добро познајете, а исто тако и ми познајемо вас. Бог нам је сведок, колико ће Коња бити сигуран град, исто толико ће сигуран бити и Дијарбакир. Колико је Коња миран град, исто толико ће бити миран и Дијарбакир. Колико је Коња моја кућа, исто толико је и Дијарбакир“.

        Говорећи о последњим терористичким нападима који су потресли Турску, Давутоглу је казао да су у Анкари, Истанбулу и Дијарбакиру убијени невини људи:

        „Помислили су да ћемо се уплашити. Као што сам то рекао и у парламенту, поручујем и са овог места. Нисмо се бојали, не бојимо се и нећемо се бојати. Били смо ту, ту смо и сада и у увек ћемо бити ту. Ако ће Бог узети моју душу, молим га нека је узме овог тренутка док сам са вама. Али, нас нико неће натерати да направимо корак уназад. Неће успети да нас врате назад нити за један једини корак“.   

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари